ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Μεγαλες αυξησεις σε ποτα και τσιγαρα

Προς αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα και στα ποτά κατά 20%, ποσοστό που αναμενόταν να ανέρχεται στο 10%, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (έναντι του 3,7 που προβλεπόταν αρχικά).
Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της περικοπής κατά 10% των επιδομάτων (πλην των οικογενειακών επιδομάτων) και το μέτρο αυτό θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων κατά 500 με 600 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο (περίπου 400 εκατ.) θα προέλθει από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα ποτά.
Στο τέλος Ιανουαρίου εκτός από την υποβολή του ....... Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κατατεθεί στη Βουλή και το Σχέδιο Νόμου για την Εθνική Στατιστική Αρχή η οποία θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από ότι πριν ώστε τα στοιχεία να είναι αξιόπιστα. Στον προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περιλαμβάνεται επίσης και η συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας προς το κοινοτικό δίκαιο σε ό,τι αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο συμπεριλαμβανομένων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ένα άλλο θέμα που περιλαμβάνεται στην Ατζέντα του οικονομικού επιτελείου και θα προωθηθεί σύντομα αφορά την απελευθέρωση των υπηρεσιών. Επίσης το θέμα των τυχερών παιχνιδιών για τα οποία ήδη η Ελλάδα λόγω της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταβάλλει πρόστιμο 31.000 ευρώ ημερησίως.
Ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες
Όλες οι αποδείξεις αγορών εκτός από αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως είναι η αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτων, θα λογίζονται από φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η διασύνδεση του συνολικού ποσού των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο θα προκύψει από τη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Επίσης, από την ίδια διαβούλευση θα προκύψει και η απόφαση για το πώς οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις αυτές στην Εφορία και εάν θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.