ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σαμαράς

Αποτιμηση Σαμαρα για το εκλογικο αποτελεσμα

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα ,σημειώνοντας πως διαψεύστηκε και πάλι όσον αφορά τη λήψη μέτρων όπως φάνηκε και από το σχέδιο του προϋπολογισμού. Ο πρόεδρος της ΝΔ, τάχθηκε υπέρ της υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του Δημοσίου Τομέα, αλλά χωρίς μαζικές απολύσεις καθώς όπως τόνισε κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε το μεσημέρι και με τους επικεφαλής της τρόικας.
Αισιοδοξία Σαμαρά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ….
Την εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα έδωσε μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος, που ασχολήθηκε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Όπως τόνισε η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει αυξήσει τη συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα από ότι πίστευαν σχεδόν και βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και κερδίζει συνεχώς δυνάμεις.
«Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε. Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Ειδική αναφορά έκανε στην αποχή την οποία χαρακτήρισε πρωτόγνωρη και σημείωσε ότι εκφράζει την αποστροφή μιας μερίδας πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό αφορά όλους. Υποστήριξε, όμως, ότι από τη δεξαμενή της αποχής είναι ευκολότερο να κερδίσει η ΝΔ παρά το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να αποβάλλει τον ξύλινο λόγο και να ξεπεράσει τις αμαρτίες της, τα τζάκια, τις βαρωνίες, τα στρογγυλεμένα λόγια.
Όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο – Επίθεση στην κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές και τάχθηκε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, όχι όμως με μαζικές απολύσεις, που όπως είπε «δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα».
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί λέγοντας ότι «το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων», σημείωσε δε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους στόχους της» και προέβλεψε ότι «η επιμονή στην ίδια πολιτική θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο».
Συνάντηση με τρόικα
Την ανησυχία του για το θέμα της μέχρι τώρα εξέλιξης των μέτρων του μνημονίου, όσον αφορά την εφαρμογή και την αποδοτικότητά τους, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το θέμα της χαμηλής απόδοσης των μέτρων, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό με την μεγαλύτερη υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του κράτους.
Η ΝΔ φωτογράφισε την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και που έχει διαμορφώσει την καθημερινότητα των Ελλήνων, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες απόψεις των κοινωνικών εταίρων. Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα, που δείχνουν την ύφεση, όπως είναι η ανεργία και τα κλειστά μαγαζιά.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των μέτρων εκτός μνημονίου, ενώ τους παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την τόνωση της αγοράς. Όπως για παράδειγμα, η επιδότηση μέρους του στεγαστικού δανείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΝΔ, τα στελέχη της τρόικας φέρονται να είπαν πως αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα, ξεκαθάρισαν, όμως, πως η χώρα ξεκίνησε με πολύ υψηλό έλλειμμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα, όπως φέρονται να είπαν, λανθασμένων χειρισμών εδώ και δεκαετίες και άρα η χώρα χρειάζεται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικές αλλαγές.
«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον», επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Αντιδράσεις
«Το αντιμνημονιακό ψέμα της ΝΔ έχει κοντά και προεκλογικά ποδάρια. Η ΝΔ δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συμφωνώντας και στηρίζοντας όλα τα μέτρα του προϋπολογισμού, με τις φοροαπαλλαγές και τα κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες, τις απολύσεις των συμβασιούχων και της παράδοσης ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο τομέα», σχολίασε το ΚΚΕ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.