ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

O...Σαμαρικος Καστανιδης και το μηνυμα των εκλογων

Έφυγε ο Σαραβάκος από τον Τατούλη. Άμα φύγει κι ο Βαζέχα της Αργολίδας έχασε ο Πετράν και πάει για άλλα. Στις επόμενες δημοτικές θα κατέβει στην Αθήνα συνενώνοντας τον ΛΑΟΣ, τον Βεργή, τον Λεβέντη και τους κυνηγούς της ξανθών αιθέριων υπάρξεων. Είναι ίδιον των μεγάλων πολιτικών η συνένωση ετερόκλητων δυνάμεων. Όπως ο Τίτο συνένωσε 5 εθνότητες σε μια χώρα, έτσι κι ο Τατούλης συνενώνει τους 5 νομούς σε μια μπόρα. Που θα περάσει…
Διαβάζουμε στο Βήμα: «Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αν δεν είχε τεθεί το δίλημμα έστω και την τελευταία στιγμή, τα πράγματα για την κυβέρνηση θα ήταν πολύ διαφορετικά, όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. 
Οι ίδιες πηγές, από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, λένε ότι χωρίς αυτή την κίνηση το ΠαΣοΚ θα ήταν σήμερα δεύτερη πολιτική δύναμη».
Η πολιτική ως παίγνιο. Σαν μια παρτίδα πόκερ. Λεφτά υπάρχουν και σαρώνουμε στις εκλογές. Αποσταθεροποίηση της χώρας για να διασωθούμε στις περιφερειακές. Στο τρίτο κόλπο δεν θα τον πιστέψει ούτε ο Πεταλωτής. Και ξέρετε γιατί έπιασε η μπλόφα; Γιατί υποτίμησαν οι πολίτες τον Γιώργο, γιατί δεν τον είχαν ικανό για τέτοια κίνηση, γιατί ξεστόμισε τη λέξη ΔΝΤ και σε δύο μήνες ήταν εγκατεστημένοι στην Αθήνα με όλη την οικοσκευή.
«Την ίδια στιγμή όμως εμπειρότερα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος εκτιμούν ότι η τακτική αυτή εξαντλεί στην ουσία τις δυνατότητες πολιτικών ελιγμών του Πρωθυπουργού στο εσωτερικό. Όπως λένε, έπειτα από ένα τόσο δραματικό δίλημμα και με δεδομένες τις απώλειες που καταγράφηκαν στην κάλπη τα περιθώρια μιας αντίστοιχης κίνησης στο μέλλον έχουν εκμηδενιστεί» Nαι, ενώ στο εξωτερικό έχει τόνους ευελιξίας. Στους Μαορί, στους Εσκιμώους και στους Παπούα.
Διαβάζουμε επίσης ότι η χθεσινή απόδοση των εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ανήλθε στο 4,82%, η οποία είναι υψηλότερη της αντίστοιχης έκδοσης του Οκτωβρίου (4,54%) και της τελευταίας πριν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης (4,55%), σημαντικά υψηλότερη αυτής στις αρχές του έτους (1,38%), της αντίστοιχης του Οκτωβρίου του 2009 (0,59%)»
Πληρώνουμε παραπάνω, αλλά ο Δημαράς με τον Καλούδη είναι εκτός δευτέρου γύρου και καμαρώνουμε για το 2% μπροστά.
Ο Ψαριανός πάει με τον Σγουρό ανοικτά. Η «πράσινη» Αριστερά . Ας τα δουν οι φίλοι που τον στήριξαν. Τυχερός ο Τσίπρας. Καθάρισε το μαγαζί από τους πρόθυμους κυβερνητικούς συνεργάτες. Άντε και στα δικά μας. Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να χαλιναγωγήσουν τις ψήφους της Αριστεράς , σίγουρα πιστεύουν και στη θεωρία της αθώας περιστεράς
Το ερώτημα της ημέρας. Έγινε ο Καστανίδης «Σαμαρικός»:
«Από την πλευρά της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας με τους δανειστές μας, είναι να επαναδιαπραγματευτούμε συγκεκριμένους όρους του Μνημονίου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: υπάρχει μια εμμονή, όχι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ, όσο από την πλευρά της Ευρώπης, να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2013, μείωσης του ελλείμματος. Αυτή η εμμονή οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση.
Όσο, λοιπόν, πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, τόσα λιγότερα έσοδα θα έχουμε» εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μέχρι κα δημόσια καύση του Μνημονίου στην πλατεία Συντάγματος αναμένω ως την Παρασκευή προκειμένου να βγει ο Σγουρός. Τη Δευτέρα θα πούμε ότι δυστυχώς έχουν και οι αντισυμβαλλόμενοι αντίγραφο και την πατήσαμε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.