ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

κοινωνία

ΑΝΟΙΞΑΝ κλειστοί κινηματογράφοι, λούνα παρκ, παιδότοποι, υπηρεσίες μασάζ

 


Ανοίγουν πάλι κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ, θεραπευτικά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό πως από 1η Ιουλίου ανοίγουν οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας με επιτρεπόμενη πληρότητα στο 50%.
Η είσοδος θα επιτρέπεται σε άτομα που είτε είναι πλήρως εμβολιασμένα, είτε έχουν κάνει rapid ή self test.
Από το Σάββατο 19 Ιουνίου, επανεκκινούν τη λειτουργία τους:
-εμποροπανήγυρεις
-υπαίθριοι παιδότοποι
-λούνα παρκ
-υπηρεσίες ευεξίας (μασάζ και θεραπευτικά λουτρά).
Οι εμποροπανήγυρεις θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με το πρωτόκολλο που ισχύει και στην περίπτωση των λαϊκών αγορών, με εξαίρεση τον περιορισμό τήρησης απόστασης ενός μέτρου όταν οι πάγκοι πώλησης είναι μέρος συνεχούς κατασκευής και εφ'όσον οι πάγκοι διαχωρίζονται μεταξύ τους με χωρίσματα.
Οι παιδότοποι σε εξωτερικό χώρο θα ανοίξουν με υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους τους εργαζομένους και ενηλίκους πελάτες.
Σε ό,τι αφορά τα λούνα παρκ, ανάμεσα στα μηχανήματα θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζομένους και πελάτες, στην είσοδο κάθε παιχνιδιού θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό, ενώ μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού θα πρέπει να γίνεται απολύμανση, να διατίθενται δωρεάν μάσκες, τήρηση της απόστασης του 1 μέτρου όπου υπάρχει ουρά, αλλά και διαρκής υπενθύμιση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης και αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με μεγάλη ζήτηση με ευθύνη του επιχειρηματία.
Από την ίδια ημέρα αλλάζουν και τα δεδομένα στο λιανεμπόριο, καθώς το όριο του ενός ατόμου ανά 25τ.μ. αλλάζει σε ένα άτομο ανά 16τ.μ, με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος, με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.