ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

172 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις διεκδικούν εργολάβοι από την Περιφέρεια


 Σαφές μήνυμα για τις σταλίες και τις αποζημιώσεις στους εργολάβους έδωσε ο Παναγιώτης Νίκας, στη βάση και των αποκαλύψεων του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκου Γόντικα (δείτε εδώ) για τα όσα έρχονται από το παρελθόν και αγγίζουν σε επίπεδο διεκδικήσεων το ποσό των 172 εκατ. ευρώ.

«Επί των ημερών μου δεν έχει προσυπογραφεί καμία σταλία, ούτε μια δεκάρα…» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για να σταθεί ιδιαίτερα πως αυτές έρχονται από το παρελθόν και να αναφέρει ότι «…προφανώς υπάρχουν ευθύνες και από τους μελετητές μηχανικούς και σε πολιτικό επίπεδο από την Περιφέρεια». Πρόσθεσε πως αυτά τα ζητήματα «παλεύονται» από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας στα δικαστήρια. «Εγώ θα μιλήσω για τη δική μου τη διαδρομή, στα θέματα αυτά των σταλιών, δηλαδή είναι… παρανομίες χοντρές – θα μου επιτρέψετε να πω την φράση – δεν έχει υπογραφεί, για ότι υπάρχει και έρχεται από το παρελθόν, θα γίνει μεγάλος νομικός αγώνας…» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και μίλησε για τα όσα προέρχονται από την… κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Από την άλλη, ο κ. Νίκας τόνισε πως το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» δεν άφησε σοβαρά προβλήματα στην Πελοπόννησο, την ώρα που το… καμπανάκι χτυπά για τις επόμενες ημέρες.

Σε ότι έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα σημείωσε πως συνολικά έχουν εξελιχθεί έργα πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ δίνεται βάρος σε καθαρισμούς ρεμάτων, ποταμών και θα ακολουθήσουν και τα τεχνικά έργα προστασίας. Άμεσα δε στο πλαίσιο και της σύσκεψης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ανέφερε πως θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Στη Μεσσηνία και την επίσκεψή του ο Περιφερειάρχης υπέγραψε μια σειρά από έργα τα οποία αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας, τη Δυτική Μάνη και την Καλαμάτα. Στάθηκε παράλληλα και στα όσα σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του Διοικητηρίου – ένα έργο που από την πρώτη στιγμή της θητείας του σχεδιάστηκε και φθάνει ήδη σε φάση υλοποίησης – και το ζήτημα της μεταφοράς των υπηρεσιών στο κτήριο των σχολών Παπαφλέσσα, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στο ιδιοκτησιακό και πως δήμος Καλαμάτας και Επιμελητήριο θα βρουν το δρόμο της συνεργασίας για την περαιτέρω προοπτική.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.