ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Με τα τρακτέρ στην Καλαμάτα αγρότες της Μεσσηνίας

 



Τον δρόμο των κινητοποιήσεων χαράσσουν πλέον οι αγρότες, βλέποντας το αδιέξοδο με την παραγωγή της σταφίδας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο… μη παρέκει, με το προϊόν να είναι χωρίς τιμή, στα αλώνια και τις καρότσες των τρακτέρ, και, να μη δίνεται ακόμη λύση από το Υπουργείο για τα αποθέματα. Σήμερα, έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους φθάνοντας στην Καλαμάτα, αιτούμενοι να υπάρξει εδώ και τώρα παρέμβαση, διαφορετικά σε λίγο – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν – δεν θα υπάρχει καλλιέργεια.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες που συμμετείχαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα στην δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο Καλαμάτας την Πέμπτη 7-10-2021 διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην σταφίδα καθώς και στο υψηλό κόστος παραγωγής.

Αντιπροσωπεία των διοικητικών συμβουλίων παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών στον αντιπεριφεριάρχη ζητώντας του να ψηφιστούν από το περιφερειακό συμβούλιο και να προωθηθούν στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

Οι αγρότες πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσης σε κάθε χωριό της υπαίθρου να δυναμώσουμε τους αγροτικούς συλλόγους.

Τα Δ.Σ. των συλλόγων δίνουν νέο ραντεβού για τον συντονισμό της δράσης μας και κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε παθητικά τον ξεριζωμό μας!

Διεκδικούμε μαχητικά:

1) Να διασφαλιστεί η απορρόφηση της φετινής παραγωγής (2021) σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

2) Να διασφαλιστεί η διάθεση του αποθέματος  σε κρατικές δομές πχ σε  στρατό, σχολεία, νοσοκομεία κλπ- με τιμές που να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τους σταφιδοπαραγωγούς μέλη της ΠΕΣ

3) Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής: Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια-είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος και των λαϊκών νοικοκυριών – καμία διακοπή αγροτικής-οικιακής παροχής.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.