ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

160.000 άτομα ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Περίπου 2.500 στη Μεσσηνία

 


Μαζική προσέλευση κόσμου και ουρές σε εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκαν κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Για τον λόγο αυτό, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση κατά μία ώρα των εκλογών, οι οποίες έκλεισαν τελικά στις 9 το βράδυ (ενώ σε ορισμένα τμήματα με ουρές, παρατάθηκε περαιτέρω η διαδικασία).

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, από τις 5 το απόγευμα έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ) και φέρονται να έχουν ψηφίσει πάνω από 150.000 άτομα.

Μαζική ήταν η ροή εγγραφής νέων μελών. Είναι ενδεικτικό ότι η αναλογία παλιών και νέων μελών είναι περίπου ένα προς δύο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλασιάσει τα μέλη του. Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στα τέλη του Μαρτίου άγγιζαν μόλις τα 61.600, ένας αριθμός που βεβαίως δεν απηχεί –σε καμία περίπτωση– την πραγματική εικόνα των φίλων του κόμματος.

Τα πολιτικά μηνύματα

Το στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης –και για τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα– ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία, ώστε να σταλούν τα σχετικά πολιτικά μηνύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας συνδέει τη μαζική συμμετοχή με ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην οποία εξαπολύει συνεχώς σφοδρή επίθεση σχεδόν στο σύνολο των σημαντικών θεμάτων: από την πανδημία και τα εργασιακά, μέχρι την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική.

Όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν μπει –αν όχι σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, αλλά τουλάχιστον– σε μια περίοδο εκλογικής ετοιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος και Κ.Ε. του κόμματος εκλέγονται από τη βάση. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο.

Τσίπρας: Κυριακή της Δημοκρατίας

Γύρω στις 9:30 ο Αλ. Τσίπρας έφτασε σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, στο δημαρχείο, προκειμένου να ψηφίσει. Ο κόσμος τον υποδέχτηκε με επευφημίες και συνθήματα.

Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τη δημοκρατική παράταξη στη χώρα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αφότου ψήφισε.

«Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της Δημοκρατίας, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να εμπεδώσει το μήνυμα της πολτικής αλλαγής», είπε και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σήμερα, να ακουστεί η φωνή του, να στείλουν ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευστούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας, με στήριξη της κοινωνίας, στήριξη των αδύναμων».

Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, είπε ακόμα.

«Θέλουμε τα 1.000 εκλογικά τμήματα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο τον “λογαριασμό” σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στον κ. Μητσοτάκη», έχει τονίσει επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνοντας ένα πλατύ κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών. «θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής μαζί με το μήνυμα της ελπίδας να πάει απ’ άκρη σε άκρη σε όλον τον τόπο».

Πηγή: efsyn.gr 

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.