ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

ΚΑΙΕΙ ΤΟ ρεύμα – Πως θα λειτουργήσει η πλατφόρμα


 Πέρα από αυτή την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας το κρίσιμο ζήτημα έχει να κάνει με το που θα… κάτσει ο λογαριασμός και ποια θα είναι η πραγματική μείωση που θα δουν οι πολίτες, στο… ηλεκτροσόκ του ρεύματος.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να τρέξει την όλη διαδικασία μέσα από μια πλατφόρμα

Το μέτρο της επιστροφής αφορά τους μήνες έκδοσης των λογαριασμών και όχι την περίοδο κατανάλωσης, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Πετραλιάς.

Ο μηχανισμός επιστροφής

Αναλυτικά με βάση όσα είπε ο κ. Σκυλακάκης σε σχέση με το μηχανισμό επιστροφής κόστους ρεύματος για οικιακούς καταναλωτές, επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί οι οικιακοί καταναλωτές για λογαριασμούς της κύριας κατοικίας τους, που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 (ανεξαρτήτως περιόδου αναφοράς κατανάλωσης λογαριασμού).

Αφορά, δε, οικιακούς καταναλωτές για χρεώσεις της κύριας κατοικίας τους, που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είτε από το κράτος είτε από τους παρόχους. Η επιδότηση θα δοθεί στον λογαριασμό IBAN του καταναλωτή.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας, για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 και αφορά νοικοκυριά-φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.