ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ώρα της αλήθειας: Αυξήσεις μισθών στους τραπεζικούς λογαριασμούς

 


Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τις αυξήσεις των κατώτατων μισθών: Την ερχόμενη Τρίτη 31 του μήνα θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα ποσά που προκύπτουν από τις αποφάσεις για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Η αύξηση αφορά και σε εκείνους που έχουν «κατοχυρώσει» τριετίες από το 2012. Το ποσό «φουσκώνει» και άλλο για τους εργαζομένους, οι οποίοι παίρνουν και επίδομα γάμου. Αν ένας εργοδότης δεν «περάσει» την αναπροσαρμογή στους υπαλλήλους όπως οφείλει, θα εντοπιστεί από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και θα κινηθεί αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Αυξημένες αποδοχές θα δουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους στο τέλος του μήνα, όσοι υπάλληλοι αμείβονται με τις κατώτατες αποδοχές: Ο νέος «καθαρός» μισθός (σ.σ.: δηλαδή τα χρήματα που παίρνει στο χέρι ένας ιδιωτικός υπάλληλος) διαμορφώνεται στα 613 ευρώ από τα 569 ευρώ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο υπάλληλος χωρίς προϋπηρεσία θα πάρει στο χέρι «καθαρά» 44 ευρώ περισσότερα.

Πόσο πάει ο κατώτατος με τις προϋπηρεσίες

Ο νόμιμος μεικτός κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατου ημερομισθίου, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, χωρίς ηλικιακή διάκριση, διαμορφώθηκε ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.