ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Πύργος-Τσακώνα: «Θα βγάλει τη νότια Ηλεία από την αφάνεια και την αναπτυξιακή στασιμότητα»


 Την Ηλεία από την «αναπτυξιακή στασιμότητα και την αφάνεια» δύναται να βγάλει η υλοποίηση του οδικού έργου Πύργος -Τσακώνα. Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας, Νίκος Καλάκος, για τις εξελίξεις στον δρόμο Πύργο-Τσακώνα.

«Ό,τι λέμε, το κάνουμε πράξη. Η Πατρών-Πύργου ήδη κατασκευάζεται και η εκπόνηση μελέτης για το τμήμα Πύργος-Τσακώνα ξεκίνησε και επίσημα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί την υπόσχεση που έδωσε το καλοκαίρι για την κατασκευή του οδικού τμήματος που θα ολοκληρώσει το “δαχτυλίδι” της Πελοποννήσου και θα βγάλει τη νότια Ηλεία από την αφάνεια και την αναπτυξιακή στασιμότητα.

Θυμίζω πως η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο νότιο τμήμα είχε εγκαταλειφθεί από το 2010, λόγω της γνωστής απόφασης του ΣτΕ, και όσοι στη συνέχεια έταζαν μεγάλα έργα στην Ηλεία, ασχολούνταν με κατατμήσεις για να εξυπηρετήσουν γνωστά πλέον εργολαβικά συμφέροντα, αντί να ασχοληθούν σοβαρά και να υλοποιήσουν μια ρεαλιστική μελέτη κατασκευής.

Πλέον, θα εξεταστεί από την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού η δυνατότητα της ανατολικής χάραξης του αυτοκινητοδρόμου, με σήραγγα μέσα από τον ορεινό όγκο του Λαπίθα και ανατολικά της Ζαχάρως, προκειμένου να προστατευτεί και να αναδειχθεί το ασύγκριτης ομορφιάς οικοσύστημα του Καϊάφα, το οποίο αποτελεί και συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της νότιας Ηλείας»

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.