ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 


Η κρατική επιδότηση για τη μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στο ηλεκτρικό ρεύμα θα ανέλθει τον Σεπτέμβριο στα 1,9 δισ. ευρώ από τα 1,1 δισ. τον Αύγουστο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των τιμών που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας, με την αύξηση να φτάνει έως και το 65% σε σχέση με τις τιμές του Αυγούστου.

Απορρόφηση του 94% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά

Συγκεκριμένα για αυτό τον μήνα η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Νοικοκυριά

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.

  • Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.
  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

πηγή: www.ot.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.