ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Προκαταβολή» και ώρα… μερισμάτων στο Δημόσιο

 


Προκαταβολή» και ώρα… μερισμάτων στο Δημόσιο.

Στις πληρωμές αυτές θα καταβληθούν αναδρομικά ποσά μερισμάτων ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στους 6.812 νέους δικαιούχους, με ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών τους έως και 31/8/2022. Ο χρόνος καταβολής των νέων μερισμάτων έχει μειωθεί δηλαδή ακόμη και στον έναν μήνα από την υποβολή της αίτησης, χάρη στην ψηφιακή απονομή που έχει αυτοματοποιήσει τον υπολογισμό των ποσών. Για το λόγο αυτόν το ΜΤΠΥ κατάφερε να μηδενίσει και το σύνολο των ληξιπρόθεσμων μερισμάτων που είχε από τα προηγούμενα χρόνια.

Ανάμεσα στους νέους δικαιούχους είναι και 1.449 χήρες στις οποίες θα επαναχορηγηθεί το μέρισμα που κόπηκε με το Nόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), καθώς με πρωτοβουλία του Ταμείου διαπιστώθηκε ότι συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους και δικαιούνται την επαναχορήγηση του μερίσματος.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν και τα τριμηνιαία μερίσματα στους παλαιούς μερισματούχους με ένα ποσό της τάξης των 72,5 εκατ. ευρώ. Μαζί με τους 6.812 νέους δικαιούχους το ΜΤΠΥ θα πληρώσει τα μερίσματα του τριμήνου Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου σε 292.175 συνταξιούχους.

Πλέον, οι νέοι μερισματούχοι θα λαμβάνουν κανονικά και χωρίς καμία καθυστέρηση το μέρισμά τους, την προτελευταία εργάσιμη κάθε τριμήνου.

Το θέμα αναδεικνύει σήμερα και ο Ελεύθερος Τύπος κάνοντας λόγο για την προκαταβολή 12 μερισμάτων στο Δημόσιο και για «ζεστό» χρήμα ως 2.160 ευρώ ακόμη και εντός διμήνου μετά την αίτηση συνταξιοδότησης. Εν τω μεταξύ, όπως γράφει, επανέρχονται και τα μικροδάνεια έως 5.000 ευρώ για εν ενεγεία υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Πηγή: aftodioikisi.gr 


About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.