ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


Προσφεύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να διεκδικήσουν τα… αυτονόητα, οι παραγωγικοί φορείς -και το άνοιγμα γίνεται προς όλες τις περιοχές πέρα από τη Μεσσηνία- οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους από την απόφαση Γεωργαντά, που βάζει «ταφόπλακα» στο ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος, πρόκειται για μια αίολη και μετέωρη απόφαση, η οποία βάλλει κατά του προϊόντος και όλων των Ελλήνων παραγωγών, αφού δεν αφορά μόνο στη Μεσσηνία. «Από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα σε άλλες χώρες να διακινούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που καταναλώνει πάνω από 200 χιλ. τόνους ελιές Καλαμών το προϊόν αυτό με την ονομασία «Καλαμάτα», θα σπεύσουν να το πράξουν. Βγάζουμε… τα μάτια μας μόνοι μας και είναι λογικό έμποροι και εξαγωγείς από τρίτες χώρες να ενημερώνουν ήδη τις επιχειρήσεις για διαθέσιμες ποσότητες όπως αποκαλύψατε», ανέφερε ο Γιάννης Πάζιος που στάθηκε σε όσα ζητούσαν όλο αυτό το διάστημα οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι ήθελαν έστω μια μεταβατική περίοδο για να γίνουν τα δέοντα και να επεκταθεί η ζώνη όπου είναι εφικτό.

«Είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία για επέκταση στη Λακωνία, τη Νότια Ηλεία, την Αρκαδία και συνεχίζουμε, καθώς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αν στέκει νομικά και σε επίπεδο Κανονισμού, να γίνει το ίδιο και με τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Φθιώτιδας, προκειμένου να εμποδίσουμε τις αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες, που θα ρίξουν την τιμή του προϊόντος», δήλωσε ο κ. Πάζιος σημειώνοντας με νόημα πως τα ζητήματα των ΠΟΠ προϊόντων δεν έχουν να κάνουν με τις ποσότητες. «Εμείς δε θέλουμε ένα ΠΟΠ κλεισμένο… στη Μεσσηνία. Αντιλαμβανόμαστε το εμπορικό πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων ενώ κάλεσε με νόημα τους εξαγωγείς κυρίως να απαντήσουν ανοιχτά και δημόσια, αν συμφωνούν με την απόφαση Γεωργαντά. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ δεν… μάσησε τα λόγια του σχετικά με τις αναφορές πως μεσσηνιακές εταιρίες κινήθηκαν με άλλες… επιδιώξεις στην προσπάθεια αυτή και καυτηρίασε πρακτικές που επιλέγουν έναν δρόμο εν… κρυπτώ.

Από τις “βόμβες” ωστόσο που… πέταξε ο κ. Πάζιος ήταν εκείνην που καταδεικνύει το πόσο… σοβαρά έχει λάβει τις υπηρεσίες του ο Υπουργός, και, το πως τελικά ελήφθη η απόφαση… αποδόμησης του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Ένα από τα στοιχεία λοιπόν που έρχονται στη δημοσιότητα έχουν να κάνουν με την έγγραφη αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία ενημέρωνε στην εισήγησή της τον κ. Γεωργαντά για τον κίνδυνο εκμετάλλευσης του προϊόντος.

Δείτε χαρακτηριστικά το τι αναφερόταν την ώρα που ο Υπουργός στην… σαββατιάκη του τότε απόφαση για άλλα μιλούσε.


About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.