ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ανοίγει απόψε τις πύλες της η 3η Ανθοκομική Έκθεση στο Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας

NIKAS SYNENTEYKSH ANTHOKOMIKH EKTHESHΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρασίνου Γιάννης Λιοντήρης και ο υπεύθυνος για την οργάνωση υπάλληλος Νίκος Κισκήρας, με την ευκαιρία των αποψινών εγκαινίων της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20:30 και η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιουνίου.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος γίνεται μια προσπάθεια να αναστηθούν τα παλιά Ανθεστήρια, χωρίς όμως την πολυδάπανη παρέλαση των αρμάτων. Στόχος είναι, είπε, με τις εκδηλώσεις να γίνει φανερή η συνάφεια τέχνης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Δήλωσε, επίσης, ότι οι εκθέτες παραγωγοί, έχει φροντίσει ο Δήμος, να προσφέρουν άνθη και δένδρα σε προσιτές χαμηλές τιμές. Πρέπει να κάνουμε την Καλαμάτα και πόλη των ανθέων, τόνισε.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι ανθοπαραγωγοί και γεωπόνοι του Δήμου θα ξεναγούν τους επισκέπτες για μια πιο όμορφη καθημερινότητα. Ενώ, ο Γιάννης Λιοντήρης έκανε αναφορά στην αξία της αστικής γεωργίας, όπως κάνει ο Δήμος με τους λαχανόκηπους που παραχωρεί σε δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης, τόνισε ότι τα εκθέματα είναι, κατά βάση, εντόπιες παραγωγές και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον τριπλάσιος αριθμός σχολείων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο Νίκος Κισκήρας στάθηκε στις εκδηλώσεις του τελευταίου τριημέρου. Όπως είπε, στο χώρο του πατινάζ την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη, το Σάββατο θα αναβιώσουν τα έθιμα του Αγίου Γιάννη Κλείδωνα ή Ριγανά ή Λαμπαδιάρη και την έκθεση θα κλείσει ένα πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τους συλλήγους μέλη της Λαογραφικής Ένωσης Μεσσηνίας.
Απόψε, θα δώσει συναυλία η Φιλαρμονική του Δήμου και εγκαινιαστεί η Έκθεση Κεραμικής μαθητών του Εργαστηρίου της «Φάρις».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.