ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Το έργο της τριετίας και το σχέδιο για τη νέα πενταετία στο Δήμο Μεσσήνης

ANASTASOPOYLOS OMILIA 2ΣΚΛΗΡΗ ήταν η απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Αναστασοπουλος στις κατηγορίες του Γιώργου Τσώνη, κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Ξεκινώντας από την κατηγορία ότι δεν έκανε τίποτα για τα δημόσια κτήματα, υπενθύμισε ότι έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία μεταβιβάζει ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ και εκδικάζεται στις 3 Ιουνίου. Και συνέχισε: 
«Αλλά ο κ. Τσώνης δυστυχώς δε τα γνωρίζει ουτε αυτά, ήταν απών. Γι αυτό και φοβήθηκε να έρθει σε διάλογο μαζί μας . Φοβήθηκε να αντιπαραθέσει το πρόγραμμά του με το τεράστιο έργο μας. Δεν έχει επιχειρήματα, απουσιάζουν και αυτά. Όπως απουσίαζε και αυτός από τα κρίσιμα δημοτικά συμβούλια , όπως όταν ψηφίζαμε για το πολύ μεγάλο θέμα του δρόμου Ριζόμυλος Καλαμάτα. Παραδόξως τότε ήταν παρών στη συνεδρίαση αλλά- ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ- απουσίαζε την ώρα της ψηφοφορίας. Φαίνεται ότι προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά ο κ. Τσώνης.
Δεν δέχτηκε την πρόταση μας για τηλεοπτικό διάλογο όλων των υποψηφίων, προτίμησε τη μοναξιά του μονολόγου. Να λέει ότι θέλει χωρίς κανένα αντίλογο. Τι φοβήθηκε; Θα σας πω: ΕΜΑΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ. Με το οποίο απαντάμε σε όλες τις αστήρικτες κατηγορίες που εξαπέλυσε.
Όντας εργολάβος δείχνει να αγνοεί ακόμη και τις διαδικασίες δημοπράτησης. Χωρίς όραμα χωρίς πρόγραμμα χωρίς εγγυηση για το μέλλον , διεκδικεί την ψήφο των δημοτών στηριζόμενος σε μια προεκλογική καμπάνια λάσπης προς τη δημοτικη αρχή. Ο κ. Τσώνης δεν στηρίζεται στο μέλλον , στηρίζεται στο παρελθόν και υποστηρίζεται από το παρελθόν. Το επαναλαμβάνω, δεν έχει πρόγραμμα δεν έχει στόχους.
Εμείς έχουμε ευαισθησίες και δεν καπηλευόμαστε, για ψηφοθηρικούς λόγους, τον πόνο των συμπολιτών μας για εύρεση μιας θέσης εργασίας, δημιουργώντας τους φρούδες ελπίδες υποσχόμενοι ανέφικτους διορισμούς. Ζούμε σε αυτή την κοινωνία, γνωρίζουμε τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας, όχι με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά με χειροπιαστές πράξεις. Κλείστε τα αυτιά σας στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία απ’ όπου και αν προέρχεται».
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Στάθης Αναστασόπουλος έκανε λεπτομερή αναφορά στα έργα της θητείας του. Τόνισε το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, που δεν χρωστά σε κανένα, αλλά και το επίτευγμα, σε περίοδο κρίσης, να καταθέσει πλήρεις φακέλους για έργα και δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας και αναπλάσεων που υλοποιούνται, προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ.
Επεσήμανε τις δράσεις της κοινωνικής πολιτική, με την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και το πρόγραμμα σίτισης των οικονομικά αδυνάμων, αλλά και την εκμετάλλευση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ. Την υλοποίηση προγραμμάτων για την Δια Βίου Μάθηση, τις δράσεις για την ισότητα των φύλλων και την φροντίδα για την τρίτη ηλικία και για την επίλυση των προβλημάτων ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.
Για τον πολιτισμό αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των μνημείων της περιοχής, Κάστρο Ανδρούσας, Ανδρομονάστηρο, Ι. Μ. Βουλκάνου, την αρωγή προς το Μουσείο Χαρακτικής και την βοήθεια στους πολιτιστικούς συλλόγους και την οργάνωση εκδηλώσεων, όπως είναι το καρναβάλι. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάδειξη του μοναδικού μνημείου της Αρχαίας Μεσσήνης και την δημιουργία του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Τέλος, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό στήριξης της αγροτική παραγωγής, στα σχέδια για την αντιδιαβρωτική προστασία και τα έργα για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Και κατέληξε:
«Θέλουμε, φίλες και φίλοι, να βάλουμε τον Δήμο Μεσσήνης σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.
Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ κάτι που δεν είναι εφικτό, κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες που διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν υποσχεθήκαμε θαύματα. Απλώς υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε, όπως δουλέψαμε και ακόμα περισσότερο: Με πάθος, με σεμνότητα, με σκληρή δουλεία, με διαφάνεια, με καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες μας, με έργα προώθησης της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού μας, με βελτίωση των υποδομών μας και με μεγάλα αναπτυξιακά έργα δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
Και αυτό γιατί θέλουμε το καλύτερο για σας, τους δημότες μας
Θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας
Φίλες και φίλοι,
Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές θα έρθει από την 1η Κυριακή.
Θα είμαστε οι νικητές σε αυτές τις εκλογές,
Για να συνεχίσουμε το μεγάλο μας έργο που καταφέραμε να πετύχουμε σε λίγο χρονικό διάστημα και σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον,
Με αγάπη λοιπόν για τον τόπο μας,
Με αγάπη και φροντίδα για τον συνάνθρωπο και τον συμπολίτη μας».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.