ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Πολυχώρος εκπαιδευτικών δράσεων κατά του καπνίσματος

H Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργική ενασχόληση των νέων και την πολιτιστική τους ανάπτυξη πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς και την ενθάρρυνση και επιβράβευσή τους.

Ειδικότερα, η φετινή σχολική χρονιά (2013-2014) είναι αφιερωμένη σε δράσεις κατά του καπνίσματος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατρο-Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Heart II. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα  «Να ζει κανείς ή να καπνίζει;» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συνήθεια του καπνίσματος.

            Έτσι, δημιουργήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας Πολυχώρος για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για την Πρόληψη του Καπνίσματος. Στα εγκαίνια του χώρου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κουκάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός και ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος, Συνεργαζόμενος Ερευνητής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος & Πρόεδρος του European Network for Smoking and Tobacco Prevention. Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας, καθώς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τεγέας, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι κοινωνοί του προγράμματος.   

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.