ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Για «εκ μετεγγραφής δήμαρχο» και «λιβάνισμα» του πρωθυπουργού κατηγόρησε την δημοτική αρχή Μεσσήνης ο Κ. Σπυρόπουλος

SPYROPOYLOS KOSTASΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ της χθεσινής ομιλίας του στη Μεσσήνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος είπε:
«Δυστυχώς τα κόμματα ψάχνουν για υπάκουους και πολλές φορές επαγγελματίες πολιτικούς. Στο Δήμο Μεσσήνης, ίσως είναι μοναδικό το φαινόμενο να μην είναι άξιος ένας δημότης από τους 38,000 περίπου εκλογείς να γίνει Δήμαρχος και έγινε όπως στο ποδόσφαιρο μεταγραφή από άλλο Δήμο. Τέρμα οι ευχαριστίες και το λιβάνισμα που γίνεται από την σημερινή Δημοτική Αρχή στους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό».
Στην αρχή της ομιλίας, τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα, είναι η υποβάθμιση του επιπέδου ζωής. Σημείωσε ότι είναι ανάγκη ο Δήμος να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών. Ενώ μιλώντας για την κυβερνητική αυθαιρεσία, δήλωσε: «Όπως πηγαίνουμε, θα μείνουμε όχι μόνον από Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά και από δημότες. Τα παιδιά μας ξενιτεύονται, πολλοί συνάνθρωποι μας αυτοκτονούν από την δυστυχία που έριξαν στη χώρα μας μερικοί πολιτικοί που έχουν δουλέψει από λίγο έως καθόλου στη ζωή τους ή καλύτερα δουλεύουν όλους εμάς , παρεμβαίνοντας και στη τοπική αυτοδιοίκηση. Λέμε ΟΧΙ σε όσους και σε όσα οδήγησαν σε μαρασμό τις πόλεις μας, τους πολίτες την χώρα».
Για την οικονομική διαχείριση είπε ότι πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και ότι η δημοτική Αρχή οφείλει να εξασφαλίσει πόρους, αλλά επίσης να στηρίξει και να διευκολύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Χαρακτήρισε μοχλό ανάπτυξης του Δήμου την ολοκλήρωση και έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Ενώ, είπε για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων: «Η διαχειριστική επάρκεια που αποκτήθηκε επί Δημαρχίας μου δεν έγινε μόνο για να δύναται να εκτελεί τα έργα του με γρήγορο ρυθμό αλλά για να διεκδικεί με τις δικές του προτεραιότητες χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα είναι αναγκαίο αυτό, αφού τα κρατικά ταμεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους Δήμους».
ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σημαντική θα είναι η βοήθεια στην τουριστική ανάπτυξη, θεωρεί, την επαναλειτουργία των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρέπει, είπε, να αξιοποιηθούν τα ποτάμιας του Δήμου και να γίνουν έργα για χώρους αναψυχής, για περπάτημα, ποδήλατο και εμφιάλωση νερού από τις πηγές τους. Αξιοποίηση των καταπληκτικών Αρχαιολογικών χώρων. Απαιτούνται, τόνισε, ποιοτικές εκδηλώσεις, κυρίως στους χώρους της Αρχαίας Μεσσήνης. Ενώ, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθώς ευνοούν οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Για την ανάπτυξη της γεωργίας είπε ότι είναι αναγκαία η στήριξη των αγροτών με έργα άρδευσης, φράγματα και αγροτικής οδοποιίας, η στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών, η βοήθεια κάθε υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας (τυποποίηση ,εξαγωγικό εμπόριο) και στήριξη της τιμής των αγροτικών προϊόντων και η δημιουργία χώρων έκθεσης και προώθησης των προϊόντων σε κάθε έδρα πρώην Καποδιστριακών Δήμων. «Δεν χρειάζεται εισαγωγή αγροτικών προϊόντων αλλά εξαγωγή των δικών μας προϊόντων», κατέληξε.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΑΥΤΑΡΚΗ
Τελείωσε την ομιλία του παρουσιάζοντας το όραμά του:
«Ο Δήμος μας μπορεί να γίνει αυτάρκης. Η πρόσβαση είναι εύκολη από Αέρα Στεριά και Θάλασσα καλοκαίρι και χειμώνα. Μπορούμε να φροντίσουμε τους εαυτούς μας, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τα σπίτια μας και όλους τους συνδημότες μας.
Λέμε ΝΑΙ σε έναν Δήμο με αγροτική ανάπτυξη ,με τουριστική υποδομή και με πολιτισμό.
Λέμε ΟΧΙ σε κάθε υπάκουο υπηρέτη της Κυβέρνησης ,της τρόικας και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο Δήμο μας .
Όπου απαιτείται θα γίνουν έργα αποχέτευσης ,ύδρευσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού και αθλητικών εγκαταστάσεων. Λειτουργία πολεοδομικού γραφείου, αξιοποίηση των ανενεργών δημοτικών σχολείων , συστηματοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης ,αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας , επίσκεψη ιατρού σε τακτά χρονικά διαστήματα ,ικανοποιητική διαχείριση των απορριμμάτων ,δημοτική βιβλιοθήκη με σύγχρονες τεχνικές μεθόδους, εύκολη πρόσβαση για τις βάρκες στην Μπούκα και η ασφάλεια των δημοτών μας είναι οι ανάγκες του σήμερα και του αύριο δηλαδή το καθήκον το δικό μου και των συνεργατών μου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.