ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΗΝΙΑΣ

mpezosΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ από το Ταμείο του Νοσοκομείου που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες και επέφερε την άμεση αντίδραση του διοικητή Γιώργου Μπέζου που έθεσε τον ταμία Ι.Μ. σε αργία, φαίνεται ότι έχει βάθος και τα υπεξαιρεθέντα χρήματα είναι πολύ περισσότερα.
Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει διατάξει γενικότερο έλεγχο και σε βάθος χρόνου και είναι αποφασισμένος, αν χρειαστεί, και εφ’ όσον προκύπτει συνενοχή ή συμμετοχή κι άλλων προσώπων «να πάρει κεφάλια».
Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και κινείται με κάθε διακριτικότητα, ωστόσο η αποφασιστικότητά του να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση θεωρείται δεδομένη, αφού από την πρώτη στιγμή ταυτοποίησης της ρεμούλας έδρασε ακαριαία.
Βεβαίως, όπως τονίζουν συνεργάτες του, δεν επιθυμεί να τρωθεί η εικόνα του Νοσοκομείου από την αποκάλυψη της οικονομικής ρεμούλας, ωστόσο φέρεται αποφασισμένος να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση με εμπεριστατωμένο οικονομικό έλεγχο, καθώς αυτά που κυκλοφορούν προβληματίζουν και τον ίδιο.
Από την πλευρά του πρωταγωνιστή της ρεμούλας δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίας μας, έχει παραδεχτεί ότι υπάρχει ζήτημα και στην κατεύθυνση αυτή, παρ’ ότι τέθηκε σε αργία, συμπράττει συνεργαζόμενος με τους ελεγκτές.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
Μέσα στο Μάιο ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των Περιφερειακών Ιατρείων Πεταλιδίου και Μεθώνης συνολικού προϋπολογισμού 577.000 ευρώ και ακολουθούν τον Ιούνιο η έναρξη των εργασιών για ΠΙ Βλαχόπουλου προϋπολογισμού 260.000 ευρώ και της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ.
Αυτές είναι οι νεότερες εξελίξεις αφού εκδικάστηκαν οι προσφυγές από την Επιτροπή του άρθρου 68 που είχαν υποβληθεί από τις εταιρίες που συμμετείχαν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Και τα τέσσερα ανωτέρω έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014 να έχουν ολοκληρωθεί.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη σημείωσε:
«Ύστερα από αρκετό καιρό, λόγω διοικητικών διαδικαστικών κωλυμάτων που έπρεπε να ολοκληρωθούν, σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει σε δομές της Α΄θμιας φροντίδας υγείας παίρνουν σάρκα και οστά.
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση και των τεσσάρων (4) βασικών έργων:
1. Κατασκευή Π.Ι. Πεταλιδίου-Δήμου Μεσσήνης, Π/Υ 307.000 ευρώ
2. Κατασκευή Π.Ι.Μεθώνης-Δήμου Πύλου Νέστωρος, Π.Υ 270.000 ευρώ
3. Κατασκευή Π.Ι. Βλαχόπουλου Δήμου Πύλου Νέστωρος, Π/Υ 260.000 ευρώ
4. Αναδιαρρύθμιση ισογείου των εξωτερικών ιατρείων-Διοίκησης του Γ.Ν.-Κ.Υ.Κυπαρισσίας, Π/Υ 1.250.000 ευρώ
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, καθώς και τους δημάρχους Πύλου, Μεσσήνης και Τριφυλίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να ωριμάσουν, να ενταχθούν και να είμαστε έτοιμοι σήμερα για την υλοποίηση των παραπάνω έργων»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.