ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ: Προσκλητήριο ενότητας για τη νίκη στην κεντρική ομιλία στην πλατεία

Ο ΚΟΣΜΟΣ είχε γεμίσει την βορεινή πλευρά της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας, από τ’ αγάλματα των ηρώων μέχρι τα παλιά «Γαλάξια», και ήταν απλωμένος και στο κέντρο της πλατείας, για να παρακολουθήσει την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Θόδωρου Μπρεδήμα. Ήταν μια συγκέντρωση ενότητας της δημοκρατικής παράταξης, με τις παρουσίες του πρώην βουλευτή Γιάννη Γιαννακόπουλου, των πρώην δημάρχων Χρήστου Μαλαπάνη και Γιώργου Κουτσούλη, του Λεωνίδα Φιλιππόπουλου, του Διονύση Αλευρά, του Γιώργου Νταγιόπουλου, του Δημήτρη Πουλόπουλου, του Τάκη Παπαδόπουλου και πολλών ακόμη παλιών και νέων στελεχών.
«Το μήνυμα νίκης, απόψε, είστε εσείς, είπε ο Θόδωρος Μπρεδήμας στην αρχή της ομιλίας του. Ενώ παρουσιάζοντας την πορεία του στην πόλη, είπε: «Είμαι το 6ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Όλοι εμείς είμαστε παιδιά της Φυτειάς, των Αγίων Ταξιαρχών της Ράχης και του Φραγκοπήγαδου, του Αγίου Σίδερη και των Πλακωτών και της Παραλίας. Γιατί είμαστε ορισμένοι από εσάς! Γιατί όποτε κληθήκαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας στο Νοσοκομείο, στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, σε ευαγή ιδρύματα, σε δημόσιους φορείς βγήκαμε μόνο με τα παπούτσια που μπήκαμε».
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Κάνοντας απολογισμό της θητείας της, σημείωσε:
«Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε δημότη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρωτοστατήσαμε στην αύξηση των πόρων της κοινωνικής πολιτικής τους δήμου. Υπερασπιστήκαμε τους ξεχασμένους από τη Δημοτική Αρχή δημότες των κοινοτήτων. Για εμάς ο δήμος δεν άρχιζε από τον πεζόδρομο της Αριστομένους και δεν τελείωνε στην οδό Φραντζή. Υπερασπιστήκαμε με σθένος τους πολίτες στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας, Βέργας, Μαντίνειας, Ασπροχώματος στις άδικες αναδρομικές αυξήσεις των δημοτικών τελών στους τέως δήμους Άριος, Θουρίας και Αρφαρών. Αγωνιστήκαμε για το μεγάλο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Ναζί και ζητήσαμε την κατασκευή του μνημείου στο παλαιό στρατόπεδο Καλαμάτας. Δεν έγινε. Υποσχόμαστε όμως και πάλι μπροστά σας ότι αν χρειαστεί θα αναλάβει τη δαπάνη η παράταξή μας. Το μνημείο είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι θα ανεγερθεί».
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Ενώ, δεσμεύτηκε για:
«1) Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε νέους επαγγελματίες για τα 3 πρώτα χρόνια.
2) Μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%.
3) Την ίδρυση στο δήμο Γραφείου Εξεύρεσης Εργασίας για τους ανέργους και
4) Δωρεάν παρκινγκ στους ηλικιωμένους με κοινωνικο- οικονομικά κριτήρια».
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Παρακινώντας τους παριστάμενους, τους κάλεσε:
«Εμπρός όλοι μαζί, να Ανατρέψουμε:
- Τον κατήφορο και τη φθίνουσα πορεία της πόλης, των δημοτικών κοινοτήτων και των χωριών μας.
- Τη λογική της άνισης μεταχείρισης των πολιτών και το διαχωρισμό τους σε πατρικίους και πληβείους, σε φίλους και εχθρούς, σε δικούς μας και σε ξένους.
- Τη λογική ότι οι δημότες πρέπει να πληρώνουν αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να απαιτούν.
- Εμπρός όλοι μαζί, να φρενάρουμε τις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειές μας. Σύνθημα μας να γίνει το «κανείς μόνος του στην κρίση»! Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!
- Να κλείσουμε τους δρόμους της ξενιτιάς που παίρνουν τα καλύτερα μυαλά και τα πιο άξια χέρια του τόπου μας.
- Να παλέψουμε για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις προστασίας των ανέργων, των αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας.
Δώσαμε και δίνουμε έναν όμορφο αγώνα! Με ήθος, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, χωρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες. Οι πρακτικές του παρελθόντος, δεν χωράνε πουθενά. Η εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων, η συναλλαγή, δεν πρέπει να έχουν θέση σ’ αυτές τις εκλογές με λίγη άσφαλτο και τσιμέντο.
- Όσο δύσκολο κι αν ήταν το ταξίδι, το απολαύσαμε. Γιατί ήρθαμε σε επαφή με τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Θέλουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε πριν τέσσερα χρόνια να τη δείξει και την Κυριακή με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.
- Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη.
Μπήκαμε με ανοιχτά πανιά και ούριο άνεμο σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε χωριό του Δήμου.
- Ανατρέπουμε το παλιό, χτίζουμε το καινούργιο.
Όλοι μαζί, για την Καλαμάτα που ονειρευόμαστε, για το ΔΗΜΟ που μας αξίζει!».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.