ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

«Ναι και όχι» σε όλα ο Βουδούρης ή οι «περιπέτειες του Οδυσσέα»!

BOYDOYRHSΣτα καφενεία των χωριών παλιά υπήρχε και καφές «ναι και όχι», δεν ξέρω ακριβώς την συνταγή γιατί εγώ είμαι του σκέτου! Νέτα-σκέτα που λέμε: Το θυμήθηκα διαβάζοντας (σε άλλη εφημερίδα) τις «καινοτόμες ιδέες» του βουλευτή πρώτα (και ευκαιριακού υποψήφιου περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ) Οδυσσέα Βουδούρη για το αεροδρόμιο Τρίπολης! Του οποίου η θέση είναι ακριβώς «ΝΑΙ και ΟΧΙ». Άνθρωπέ μας αυτό δεν είναι πρόταση, αυτό είναι εμπαιγμός που παραπέμπει στους «πρακτικούς μετεωρολόγους», οι οποίοι για να μην πέφτουν έξω χρησιμοποιούσαν διαζευτικές προγνώσεις του τύπου «αν δεν βρέξει θα ψιχαλίσει»…!
Αν θεωρείς το αεροδρόμιο απαραίτητο για την τοπική ανάπτυξη και προτείνεις τώρα την αξιοποίηση του και για επιβατική και εμπορευματική χρήση, τι νόημα έχει να προτείνεις ότι πρέπει να είναι δημόσιο, (τεκμηριωμένο ΝΑΙ) για να μην γίνει ποτέ; Εδώ το Δημόσιο ιδιωτικοποιεί τα υπάρχοντα για να εξασφαλίσει χρήματα και έσοδα από την αξιοποίηση και λειτουργία τους και εσύ προτείνεις να εμπλακεί ξανά το δημόσιο σε… κρατικοποιήσεις; Αν λοιπόν χρειάζεται και μια που εσύ έχεις ψηφίσει στη Βουλή τη νομοθεσία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) που σε χαλάει να γίνει ό,τι γίνει στην Τρίπολη από ιδιώτες, με το κράτος να ωφελείται από τα έσοδα αξιοποίησης και λειτουργίας του;
Αν θεωρείς πάλι ότι είναι πολυτέλεια και δεν χρειάζεται αεροδρόμιο στην Τρίπολη αφού είναι κοντά τόσο της Καλαμάτας, όσο και η Αθήνα γιατί δεν λες ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ; Μάλλον φοβάσαι ότι θα χάσεις τους όποιους ψήφους μπορείς να πάρεις από τους Αρκάδες, γι’ αυτό και το «κατηγορηματικό ΟΧΙ και τεκμηριωμένο ΝΑΙ».
Όμως με τα «Ναι και Όχι» δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη πολιτική πρόταση, αλλά παπατζίδικη πολιτική… αριστερής κοπής που λανσάρει παλαιοκομματικώ τω τρόπω ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διευρύνει την εκλογική «πολυσυλλεκτικότητά» του!
Όμως τους Πελοποννήσιους πρώτα τους ενδιαφέρει η πολιτική αξιοπιστία και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του τόπου και μετά οι όποιες πολιτικές νουθεσίες του όποιου περαστικού εμφανίζεται να χρησιμοποιήσει τον τόπο ως εφαλτήριο για πολιτική καριέρα, με ψευδεπίγραφα συνθήματα τύπου: «Πελοπόννησος πρώτα» ή «πρώτα η ζωή μας», τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι για σένα ισχύει το: «Πρώτα η πολιτική καριέρα» με το όποιο κόμμα και στον όποιο τόπο και μετά η πολιτική αξιοπιστία και συνέπεια. Η θέση σου, αγαπητέ Οδυσσέα, για το αεροδρόμιο Τρίπολης μου θύμισε τον Αύγουστο του 2010 στην Αυλώνα, όπου σε συζήτηση για το πρώτο Μνημόνιο στις επιφυλάξεις και την πολιτική αντίθεσή μου, είχες αντιτάξει: «το μη χείρον βέλτιστον πράξαμε για να σώσουμε τη χώρα τη χρεωκοπία». Και αφού ο λαός υπέστη τις οδυνηρές συνέπειες εκείνης της πολιτικής που σηματοδότησε και την 4ετή πορεία από την προσφυγή στο ΔΝΤ, έρχεσαι τώρα εσύ… μπροστάρης στον αγώνα για την απαλλαγή από τα Μνημόνια! Και μάλιστα μας μιλάς ανερυθρίαστα για «σύστημα Τατούλη-Φούχτελ» από το οποίο επιδιώκεις να μας… απελευθερώσεις και να μας απαλλάξεις(!), όταν με την ψήφο σου στη Βουλή επικύρωσες πανηγυρικά το Μνημόνιο για να… σώσεις την Ελλάδα (και την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία) και τους Ελληνες (και τους Πελοποννήσιους και τους Μεσσήνιους) από την χρεοκοπία!!!
Μάλλον έχεις πολιτικά χρεοκοπήσει, κύριε Βουδούρη! Και ή δεν το έχεις καταλάβει ή διακατέχεσαι από σύνδρομο πολιτικής δυσανεξίας! Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία και πολιτική ωρίμανση εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ που πας… με τη συνιστώσα σου «κοινωνία πρώτα». Μόνο που θα ήσουν ακριβέστερος αν την μετονόμαζες σε «Οδυσσέας πρώτα»!
Ετσι κι αλλιώς, καληνύχτα Οδυσσέα!…
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.