ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ενώνουμε δυνάμεις για τη Νέα Μεσσηνία στη Νέα Πελοπόννησο

ALEIFERH ELENH fotoΕΝΩΝΟΥΜΕ δυνάμεις και με τη συστράτευση στη Νέα Πελοπόννησο και την καθαρή πρόταση του Πέτρου Τατούλη, χτίζουμε τη Νέα Μεσσηνία στη Νέα Πελοπόννησο σε μια Νέα Ελλάδα στην Ευρώπη των Περιφερειών.
Αυτό είναι το μήνυμα που πηγάζει μέσα από τις απαντήσεις της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη στη συνέντευξή της στη «ΦΩΝΗ».
Η Ελένη Αλειφέρη χωρίς βαρύγδουπες εκφράσεις, με ρεαλισμό και καθαρότητα δίνει το δικό της στίγμα για το αύριο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.
● Υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα της «Νέας Πελοποννήσου» υπήρξε το σημείο αναφοράς σ’ αυτές τις εκλογές με τους πολίτες να το στηρίζουν και την Κυριακή θα το επιβραβεύσουν με την ψήφο τους.
● Σημειώνει το έλλειμμα πολιτικής πρότασης από τους αντιπάλους συνδυασμούς και το πλεόνασμα δημαγωγίας, ενώ θεωρεί την περιφορά λάσπης κατά του περιφερειάρχη ακατανόητη και δηλώνει ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τους οπαδούς των λαϊκών δικαστηρίων.
● Αναγνωρίζει το σημαντικό έργο της τριετίας στην Περιφέρεια και πιστεύει ότι η πρόταση Τατούλη για άδολο, ακομμάτιστο πατριωτισμό ως βάση δημιουργίας μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, είναι καθαρή και συνάδει με την ιστορία και τον πολιτικό πολιτισμό της Πελοποννήσου.
● Θεωρεί ότι η πρόταση Σαμαρά για τη στήριξη Τατούλη στη βάση της προσπάθειας που έγινε, και την αναγνωρίζουμε, για την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτυπώνει με καθαρότητα τη σκέψη όλων όσων αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα.
● Σηματοδοτεί την «επόμενη ημέρα» ως μια συνεχή προσπάθεια για περιβαλλοντική αναβάθμιση, αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ανάδειξη της ταυτότητας της Πελοποννήσου, βελτίωση της απόδοσης του πρωτογενούς τομέα με ποιοτικότερα προϊόντα, επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης με ευκαιρίες για όλους.
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ…
• Κυρία Αλειφέρη, ελάχιστες ημέρες πριν οι πολίτες αποφασίσουν για τη νέα περιφερειακή αρχή και πολλοί ακόμη δεν γνωρίζουν ούτε τα ονόματα πολλών από τους συνδυασμούς, πολλώ δε μάλλον το πρόγραμμά τους. Που αποδίδετε εσείς αυτό το έλλειμμα;
«Δεν με αφορά τι κάνουν οι άλλοι συνδυασμοί, εγώ έχω διαφορετική εικόνα από εσάς και μάλιστα πρωτογενή, για το δικό μας συνδυασμό τη “Νέα Πελοπόννησο”, υπό τον Πέτρο Τατούλη. Βλέπετε καθημερινά όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι και εγώ προσωπικά γυρνάμε σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας και συναντάμε τους συμπατριώτες μας στο χώρο τους, στην εργασία τους, στην ξεκούραση τους. Και βλέπω την οικειότητα που υπάρχει στην επικοινωνία, η οποία μάλιστα ξεκινά από την μακρά γνωριμία τους με τους πολίτες. Είναι δε όλοι οι υποψήφιοι καταξιωμένες προσωπικότητες της Μεσσηνίας, οι περισσότεροι από αυτούς με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση. Όσον αφορά το πρόγραμμα της Νέας Πελοποννήσου θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι το μόνο σημείο αναφοράς σε αυτές τις εκλογές. Είναι το μόνο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στην κρίση των πολιτών και το μόνο που διαπραγματεύεται μαζί τους το αύριο του τόπου μας. Είναι δε το πρόγραμμα μας συνέχεια μιας καθαρής πρότασης του Πέτρου Τατούλη για άδολο, ακομμάτιστο πατριωτισμό στη βάση δημιουργίας μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που δημιουργεί αυτή την εικόνα πολιτικού πολιτισμού που πρέπει να συνάδει με την Μυθική μας Πελοπόννησο και την ιστορία της. Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιλαμβάνονται το πρόγραμμά μας σε αντίθεση με την έλλειψη πρότασης και σχεδίου από τους αντιπάλους που ήρθαν μόνο για να κατεδαφίσουν πρόσωπα, πολιτικά εννοώ, και φυσικά να ακυρώσουν την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα και με την νέα πενταετία θα ολοκληρωθεί χωρίς όμως να εισφέρουν κάτι . Μόνο άρνηση…».
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ…
● Όλοι στη σύντομη προεκλογική περίοδο εστιάζουν σε μια πολεμική κατά του Πέτρου Τατούλη, όχι με προγραμματικούς πολιτικούς όρους, αλλά με μια επίμονη αναφορά σε προσωπικά ζητήματα με σκανδαλολογικούς μάλιστα τρόπους. Πως το σχολιάζετε;
«Μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Είναι προφανές το έλλειμμα πολιτικής, για να μη πω ικανοτήτων, όλων αυτών που στη βάση πλεονάσματος δημαγωγίας περιφέρουν τη λάσπη τους για να λερώσουν και όχι για να χτίσουν. Εγώ που ήμουν έξω από την περιφερειακή αρχή και αυτά τα ακούω σχεδόν τρία χρόνια. Αναρωτιέμαι δεν γνωρίζουν τις ελέγχουσες την διοίκηση στην Ελλάδα αρχές; Μήπως είναι ιδεολογικοί παραδοσιακοί οπαδοί των λαϊκών δικαστηρίων;
Εγώ επειδή έχω και την δικηγορική ιδιότητα υπηρετώ στα τακτικά δικαστήρια και όχι στα λαϊκά! Αδυνατώ να ακολουθήσω τη θολούρα, οφείλω να ακολουθώ το πραγματικό και αυτό που είναι αποδεδειγμένο, δηλαδή το πρόγραμμα που καταθέτει η “Νέα Πελοπόννησος” και αφορά μια μακρόπνοη επένδυση στον τόπο μας. Μια πολιτική επένδυση για δημιουργία τοπικής οικονομίας. Πάνω σε μια στρατηγική που υλοποιείται με σταθερά βήματα και ενδιάμεσους σταθμούς. Με συνδεδεμένες μεταξύ τους πολιτικές και αποτελέσματα στην αρχή δημιουργίας πλούτου στην Πελοπόννησο. Πλούτου που με κανόνες και διαφάνεια θα μοιραστούν όλες οι κοινωνικές ομάδες μέσα από την συμμετοχή τους στην διανομή του αλλά και μέσα από προνομιακές πολιτικές της Περιφερειακής Διοίκησης. Την Κυριακή όμως οι πολίτες που συμμετέχουν, οι πολίτες που θέλουν να είναι συνέταιροι της επιτυχίας του τόπου θα αποφασίσουν με γνώμονα το πραγματικό και όχι το θολό τοπίο και θα έχουμε όλοι την απάντησή τους».
ΚΑΘΑΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ
● Προέρχεστε από τον αυτοδιοικητικό χώρο, ήσασταν υποψήφια της Ν.Δ. στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Με τον περιφερειάρχη είχατε διαφωνίες όπως και η Ν.Δ. που είχε άλλη επιλογή. Αυτό το πολιτικο- αυτοδιοικητικό πάντρεμα πιστεύετε ότι θα ωφελήσει την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, η οποία κατά τον Π. Τατούλη αποτελεί θεμέλιο για τη νέα αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας;
«Η πολιτική είναι ένας στίβος διαπραγμάτευσης ιδεών, έργων και αποτελεσμάτων τα οποία εν τέλει κρίνει ο λαός με την ψήφο του. Δεν είναι μια διαδικασία εμμονών, εμπάθειας και προσωπικών ανταγωνισμών. Με τον Πέτρο Τατούλη ήμασταν απέναντι στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις προηγούμενες εκλογές, ενώ για μια 20ετία ήμασταν δίπλα στην δημοκρατική παράταξη ιδεών και ανθρώπων που καλύπτει η Νέα Δημοκρατία ως πολιτική οργάνωση. Το έργο του Πέτρου Τατούλη την τριετία που πέρασε είναι αδιαμφισβήτητο και η πρόταση του για άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό, καθαρή. Και ξέρετε ο τόπος μας χρειάζεται καθαρές ιδέες και προτάσεις για να βγει από τη θολούρα της χρεοκοπίας, για κοιτάξει με ελπίδα το αύριο. Και ξέρετε κάτι η Πελοπόννησος χρειάζεται ομόνοια, συναίνεση και πάνω από όλα ηρεμία πολιτική και κοινωνική. Για να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ενιαίο σχεδιασμό. Για να αποτελέσει ένα μοντέλο που θα διεκδικήσει το μέλλον της να έχει μεγάλες επενδύσεις, εισροές κεφαλαίων και αύξηση του τοπικού ΑΕΠ, που θα καθορίσει το στόχο μας: Να μην υπάρξει κανένα νοικοκυριό με άνεργο ή κοινωνικά ανήμπορο συμπατριώτη μας».
ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ…
• Πως βλέπετε την πορεία της Μεσσηνίας, στην οποία εφ’ όσον εκλεγεί η «Νέα Πελοπόννησος» θα είστε αντιπεριφερειάρχης, στην επόμενη πενταετία; Είστε αισιόδοξη;
«Η Μεσσηνία είναι ένας ευλογημένος τόπος και οι άνθρωποι της ικανοί, δραστήριοι και δημιουργικοί με αντοχή στα δύσκολα. Η αγροτική οικονομία και το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας αποτελούν αναμφίβολα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και για το σκοπό αυτό καταλαμβάνουν διακριτή θέση στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας. Στο πλαίσιο αυτό η εξωστρέφεια, η αύξηση των εξαγωγών με λίγα λόγια, και υπεραξία είναι η κοινή συνισταμένη της στρατηγικής μας για την αύξηση του εισοδήματος του αγρότη. Στόχος μας η τυποποίηση να αγγίξει το 20% της συνολικής παραγωγής και να στραφούμε έτσι στην ποιοτική καλλιέργεια. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δε, που αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης βρίσκεται στη πρώτη θέση του σχεδιασμού μας. Θέλουμε να το καταστήσουμε διεθνή αερολιμένα με σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες αντάξιες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι η Μεσσηνία έχει πλεονεκτική θέση στην λεωφόρο των κρουαζιερόπλοιων που κυκλοφορούν στην Μεσόγειο. Στόχος μας στην επόμενη περίοδο είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε η Μεσσηνία και τα λιμάνια της να είναι ο πρώτος σταθμός τους αυξάνοντας τις τουριστικές αφίξεις και το μέσο όρο κατά κεφαλήν δαπάνης προς όφελος μεγέθυνσης της τοπικής μας οικονομίας».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ…
• Υπήρξαν και υπάρχουν ζητήματα που δημιούργησαν και δημιουργούν πολιτικές και κοινωνικές τριβές. Πως θα τις ξεπεράσετε στη Μεσσηνία; (ενδεικτικά σας αναφέρω το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων)
«Ακούστε, τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει δημοσίως και στους συμπολίτες μου και στον Τύπο. Θέλω να τονίσω ότι κανείς δεν μπορεί με σοβαρότητα να αρνείται την σημασία και την αναγκαιότητα να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας για την Πελοπόννησο. Αφενός διότι έπρεπε να πάρει τέλος το περιβαλλοντικό έγκλημα με τις ανοικτές χωματερές και αφετέρου διότι, αν η περιφερειακή Αρχή δεν έπαιρνε πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα, αυτήν την στιγμή θα απειλούσαν τους δήμους και τους συμπολίτες μας πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα γονάτιζαν τα νοικοκυριά μας. Από εκεί και πέρα, η αντίδραση μας στην ιδιωτική χωροθέτηση εκκινείται κυρίως από το γεγονός της γειτνίασης με τους οικισμούς αλλά και την πολύ κακή ψυχολογία μας λόγω των όσων έχουμε βιώσει περιβαλλοντικά και ως ποιότητα ζωής στην περιοχή και φυσικά δεν επιθυμούσαμε να πάρουμε ένα επιπλέον «ρίσκο» ως περιοχή στον τομέα αυτό. Η αντίδραση όμως αυτή έγινε συντεταγμένα, με τα μέσα και όρια που ο νόμος προβλέπει, όλες οι ενέργειές μας έχουν ήδη δρομολογηθεί και ενστάσεις μας έχουν ήδη κατατεθεί στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, των οποίων την κρίση αναμένουμε».
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ…
● Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης από την αρχή της ενασχόλησής του με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα, μίλησε για το μέλλον της Πελοποννήσου στην Ευρώπη των Περιφερειών, μιλώντας μάλιστα για άδολο πατριωτισμό και για ενεργοποίηση της κοινωνίας πολιτών σ’ αυτή την υπόθεση. Συμμερίζεστε σήμερα αυτό το εγχείρημα και πως βλέπετε τη Μεσσηνία του αύριο σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό περιβάλλον;
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την ιστορία του τόπου και ιδιαίτερα των Περιφερειών της χώρας. Γιατί βλέπετε πολλές δεκαετίες οι Περιφέρειες στην επικράτεια κρατήθηκαν μακρυά από την ανάπτυξη και οι μόνες περιπτώσεις που κάποιο πρόγραμμα εκτελούνταν, ο σχεδιασμός ήταν αποσπασματικός και αναποτελεσματικός. Αυτή η στρατηγική είχε άμεσο αποτέλεσμα στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες κρατώντας τες δεμένες σφιχτά με βαρίδια. Οδήγησε δε σε εγκατάλειψη του τόπου μας από τους νέους και ικανούς ανθρώπους, ενώ αυτοί που έμεναν στερούνταν το πεδίο ανάπτυξης και προόδου. Τολμώ να πω ότι οι Περιφέρειες της Ελλάδας μετατράπηκαν σε κλειστές κοινωνίες δημοσίων υπαλλήλων που είχαν εξασφαλισμένη διαβίωση από το κράτος χωρίς καμία διάθεση για ανάπτυξη, ανταγωνισμό και ρίσκα που οδηγούν στην πρόοδο, στην παραγωγή πλούτου και στην ευμάρεια των μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας. Και σήμερα καλούμαστε να υιοθετήσουμε και να φέρουμε στην Πελοπόννησο ένα μοντέλο ανάπτυξης που οδήγησε τους λαούς των περιφερειών της Ευρώπης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας, στην δημιουργία και αναδιανομή πλούτου. Το όραμα αυτής της Ευρώπης βρίσκεται στο τρίπτυχο του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού και το όραμα αυτής της Ευρώπης είναι πραγματικό. Μπορεί να το δει κανείς με ένα ταξίδι του στις Περιφέρειες οποιουδήποτε εθνικού κράτους μέλους της δύσης. Και αυτός είναι ο προορισμός μας γιατί ανήκουμε στην δύση».
● Ο πρωθυπουργός πρόσφατα από την Τρίπολη ανέφερε ότι δεν είμαστε μαζί με τον Τατούλη μέχρι τώρα, αλλά του αναγνωρίζουμε ότι πίστεψε και προσπάθησε για την περιφερειακή ανάπτυξη. Και τώρα τον στηρίζουμε και θα δουλέψουμε μαζί για το μέλλον, της Πελοποννήσου. Προφανώς συμμερίζεστε αυτή τη θέση και στρατευτήκατε για την υλοποίησή της;
«Νομίζω ότι η δήλωση του πρωθυπουργού τα λέει όλα και αποτυπώνει με απόλυτη καθαρότητα τη σκέψη όλων όσων έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα εν γένει».
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…
● Βλέπετε δυσκολίες «συγκατοίκησης» στη νέα Περιφερειακή Αρχή με συμβούλους διαφορετικών πολιτικών θέσεων, ενδεχομένως και επιδιώξεων;
«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι για την αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη , για τα προβλήματα ,για τον τόπο μας ενώνουμε δυνάμεις. Για να δυναμώσουμε την Μεσσηνία λοιπόν συστρατευθήκαμε στη Νέα Πελοπόννησο μόνο με μια κοινή πολιτική θέση για όλους μας. Αυτή του άδολου, ακομμάτιστου πατριωτισμού. Για να συνεχίσουμε ένα ελπιδοφόρο έργο που η περιφερειακή αρχή έχει θεμελιώσει για την κοινωνία της Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση για τη χώρα. Το όραμα που υπηρετούμε δεν βασίζεται σε κανένα διαχωρισμό της κοινωνίας. Το όραμά μας βασίζεται στην σύνθεση, στην διαπραγμάτευση και εν τέλει την κοινή πρόοδο, χωρίς διαχωρισμούς. Όσοι υπηρετούμε την πολιτική για τους πολίτες και όχι για τον εαυτό μας, όσοι υπηρετούμε στην αυτοδιοίκηση θεωρούμε αυτονόητη τη σύνθεση πολιτικών, κοινωνικών και προσωπικών δυνάμεων για την επίτευξη του στόχου. Και στόχος δεν είναι μόνο οι εκλογές είναι και οι επόμενες μέρες είναι το σύνολο της θητείας και το αποτέλεσμα που μπορούσε να φέρουμε για όλη την κοινωνία την ώρα της απόλυτης κρίσης. Σήμερα δεν υπάρχει σε κανέναν περιθώριο για προσωπικές πολιτικές στρατηγικές. Οι πολίτες μας παρακολουθούν, μας γνωρίζουν όλους κα δεν συγχωρούν τέτοιες πολιτικές πρακτικές. Για μας μόνο ένας δρόμος υπάρχει για την Πελοπόννησο, για την Μεσσηνία. Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στα επίπεδα αυτά που επιτρέπουν τις χώρες να μεγαλουργούν».
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΕΡΕΑ
ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ…
● Ποιες είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για τη Μεσσηνία;
«Η Μεσσηνία με την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων καθίσταται σύγχρονος κόμβος στο δίκτυο μεταφορών της Πελοποννήσου, ενώ η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της αντιμετωπίζεται συγκροτημένα. Η επαρχιακή οδός Ριζόµυλος – Κορώνη στο τµήµα Γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαµακίου κατασκευάζεται. Η Εθνική Οδός Κυπαρισσία – Φιλιατρών – Πύλου, στα τµήµατα Γαργαλιάνοι – Ρωµανός (που απέµεινε ηµιτελές από το Γ΄ ΚΠΣ), καθώς και στο τµήµα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι δηµοπρατείται. Τα τµήµατα Μεσσήνη – Ριζόµυλος – Πυλος – Μεθώνη, Καλαµακι – Κορώνη, Πύλος-Ρωµανός και Καλαµάτα – Καρδαµύλη – Αρεόπολη ωριµάζουν σε επίπεδο µελετών και αδειοδοτήσεων για να κατασκευαστούν με το επόμενο ΕΣΠΑ. Έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη. Ενδεικτικά, η Είσοδος Κορώνης, οι δρόμοι Τσακώνα-Καλό Νερό, Κυπαρισσία-Φιλιατρά, η Γέφυρα Λαγκούβαρδου, ο ισόπεδος κόμβος του Αερολιμένα Καλαμάτας. Επίσης η βελτίωση του δρόμου προς την Αρχαία Μεσσήνη από το Μελιγαλά, καθώς και άλλα οδικά έργα θα καταστήσουν πιο εύκολη την πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο της Μεσσηνίας.
Επίσης, τα έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης των ακτών του ∆ήµου Δυτικής Μάνης ολοκληρώνονται. Στις θέσεις Ακρογιάλι-Αβία-Παλαιόχωρα-Αρχοντικό-Μικρή Μαντίνεια- Κιτριές εκτελέσθηκαν σημαντικά έργα προστασίας, ενώ σε τροχιά υλοποίησης είναι και τα αντιδιαβρωτικά σε Αβία-Αρχοντικό και Κιτριές. Επίσης εκτελέσθηκαν εργασίες ενίσχυσης και εκβάθυνσης στα αλιευτικά καταφύγια Μαραθούπολης, Αγίου Ανδρέα, Πεταλιδίου, Φοινικούντας και Αγίου Νικολάου, ενώ για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης έχει υποβληθεί πλήρης μελέτη για ένταξή του στο ΕΣΠΑ τον Ιούνιο. Το μεγάλο φράγμα στην λεκάνη του Φιλιατρινού ρέματος, παρά τις καθημερινές δυσκολίες που ανακύπτουν, κατασκευάζεται. Πρόκειται για την σημαντικότερη υποδομή του αγροτικού τομέα, το οποίο εγγυούμαστε ότι θα περατωθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει τεθεί. Στο λιµάνι της Κυπαρισσίας είναι σε τροχιά υλοποίησης έργα με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών, λόγω κακοτεχνιών προηγούμενων έργων, από φυσική καταστροφή, ενώ στο λιμάνι της Κορώνης θα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις μας. Μονάδες βιολογικού καθαρισµού και δίκτυα αποχέτευσης θα λειτουργούν µέσα στο 2015 στους ∆ήµους Πύλου, Μεσσήνης, ∆υτικής Μάνης και στην Κυπαρισσία. Έργα ύδρευσης 20 εκατ. ευρώ εκτελούνται στην Καλαµάτα, το Λεύκτρο, την Καλλιθέα, τα Φιλιατρά, την Πύλο, την Μεσσήνη και την Κορώνη. Έργα πολιτισµού 17 εκατ. ευρώ εκτελούνται. Το Μέγαρο Χορού στην Καλαµάτα, το στέγαστρο στα ανάκτορα του Νέστορα, το κάστρο της Ανδρούσας, το συγκρότημα Τρουπάκηδων- Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, ο πύργος Δουράκη στην Καστάνια, αλλά και οι παρεµβάσεις μας σε µια σειρά από Ιερούς Ναούς σύντοµα θα έχουν ολοκληρωθεί. Τρία νέα δηµοτικά σχολεία (το 10ο, το 26ο και το 8ο)
και το Μουσικό Σχολείο στην Καλαµάτα, ένα Λύκειο στα Φιλιατρά, τρία νέα νηπιαγωγεία στην Πύλο, τους Γαργαλιάνους και την Καλαµάτα µέσα στο 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί. Έργα σε υποδοµές υγείας 10 εκατ. ευρώ εκτελούνται στο νοσοκομείο της Καλαµάτας και της Κυπαρισσίας, στα κέντρα υγείας Αγίου Νικολάου, Πύλου και Μεσσήνης καθώς άμεσα ξεκινάει η ανέγερση και των περιφερειακών ιατρείων Πεταλιδίου, Μεθώνης και Βλαχόπουλου. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Μεσσηνίας. Αυτή την Νέα Μεσσηνία χτίζουμε, στη Νέα Πελοπόννησο, με περιβαλλοντική αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού και μνημειακού αποθέματος, με τον πρωτογενή τομέα σ’ ένα νέο πρωταγωνιστικό ρόλο, με προϊόντα ποιότητας, με τόνωση της επιχειρηματικότητας, με κοινωνικό πρόσωπο και ευκαιρίες για όλους. Έναν ισχυρό τόπο, με σύγχρονες υποδομές που θα πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Νέα Ελλάδα, αλλά στην Νέα Ευρώπη».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.