ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Την διοικητική ενοποίηση της Πελοποννήσου έθεσε για στόχο του ο Γιώργος Δέδες

dedes tripolh«ΕΝΑ από τα πρώτα πράγματα που θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία είναι να διορθώσει την διοικητική ανορθογραφία του ακρωτηριασμού της Πελοποννήσου. Που έχει επτά παιδιά, αλλά τις έχουν αποστερήσει τα δύο, την Αχαΐα και την Ηλεία», είπε στην ομιλία του στην Καλαμάτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συμμαχία- Πράξη Ανάπτυξης. Συμπλήρωσε ότι αυτό είναι θέμα ουσίας «γιατί δεν μπορείς να σχεδιάζεις την τουριστική ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και να μιλάς για την Αρχαία Κόρινθο, τις Μυκήνες, την Αρχαία Μεσήνη και το Ανάκτορο του Νέστορος, χωρίς να κάνεις αναφορές στην Αρχαία Ολυμπία. Δεν μπορείς να μιλάς για οικονομική ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των λιμένων, όπως της Καλαμάτας και να μην περιλαμβάνεις το λιμάνι της Πάτρας και του Κατάκολου».
Κατηγόρησε για δημοκρατικό έλλειμμα τον Πέτρο Τατούλη, γιατί υποχρέωσε σε παραίτηση τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη «διότι δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις». Ενώ, για το διακύβευμα των εκλογών, είπε ότι «στην πορεία προς το μέλλον είναι έτοιμοι να συγκρουστούν δυο διαφορετικοί πολιτικοι κόσμοι, δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Από τη μια μεριά υπήρχαν οι αντιλήψεις του παλαιοκομματισμού, των οικογενειακών συμφερόντων, του κύκλου των κολλητών, του δημοκρατικού ελλείμματος». Στην αντίπερα όχθη έβαλε τις αντιλήψεις για την ενότητα των πολιτών, «που μπορούν να αναστήσουν και να ανασυστήσουν το δίκτυο της κοινωνικής αλληλεγγύης, που μπορούν να βάλουν μπροστά την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.
Έχουμε ανάγκη από μια νέα κοινωνική συμφωνία, νέων κοινωνικών δυνάμεων. Υγιών και παραγωγικών που μπορούν να εκφράζουν με αυθεντικότητα το αίτημα του πολίτη και της κοινωνίας για ανάπτυξη, αλληλεγγύη και προκοπή. Για την Πελοπόννησο της Αναγέννησης.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Κατηγόρησε την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός έγινε ερήμην των τοπικών κοινωνιών, χωρίς να προσφέρει δυνατότητες εναλλακτικής χωροθέτησης. Ενώ, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στην ΜΠΕ και εξέφρασε την ανησυχία του να επισπευθούν οι διαδικασίες, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που διαρκεί η θητεία της σημερινής διοίκησης.
ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Μίλησε, αναφερόμενος σε θέματα Μεσσηνίας, για την ανάγκη συνεχών και έντονων παρεμβάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί, χωρίς καθυστέρηση η επέκταση της Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης «Ελαιόλαδο Καλαμάτας» σε όλη την Μεσσηνία.
Είπε ότι είναι ανάγκη αναβάθμισης των λιμανιών της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, τα οποία «θυμίζουν έντονα λιμάνια της αγωνίας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες». Ενώ, για το αεροδρόμιο Καλαμάτας τόνισε: «Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές πράξεις όχι μόνο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, αλλά και την επέκταση των χώρων του αεροδρομίου προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις».
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο π[ρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά της νέας Εθνικής Οδού και την αναγκαιότητα αναβάθμισης των οδικών αξόνων από Ελαία μέχρι Άγιο Νίκωνα.
Τέλος, χαρακτήρισε κλειδί για το αποτέλεσμα των εκλογών την Μεσσηνία.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
Ο Γιώργος Δέδες θα μιλήσει σήμερα, στις 8:00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, αύριο, στις 8:30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου και την Παρασκευή, στις 8:30μμ, στην Σπάρτη, ξενοδοχείο Sparta Inn.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.