ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η κυβέρνηση προτείνει ΣΔΙΤ για τα σκουπιδία… η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά… η περιφέρεια καραδοκεί και απειλεί… και οι δήμαρχοι αναμένουν

skoupidia6Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…  με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη περιφέρεια Πελοποννήσου. Χθες στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με την παρουσία των δημάρχων της Πελοποννήσου οι αρμόδιοι υπουργοί, τους παρουσίασαν τη  χρυσή τομή, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή η συμφωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ φαίνεται τελικά ότι θα πάρει σάρκα και οστά, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Τα ευρωπαϊκά πρόστιμα για τα απορρίμματα και η έλλειψη σχεδίου, αλλά και χρόνου εκ μέρους της κυβέρνησης, οδηγούν μοιραία σε αυτή τη λύση και το μόνο που απομένει να φανεί, είναι με ποιους όρους θα προχωρήσει η σύμπραξη.Στη χθεσινή συνάντηση οι υπουργοί ενημέρωσαν τους δημάρχους για τις βελτιώσεις της σύμβασης με τον ανάδοχο που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής και παρέλαβαν απ’ αυτούς γραπτά ερωτήματα και προτάσεις, τις οποίες δεσμεύτηκαν ότι θα επεξεργαστούν και θα απαντήσουν άμεσα. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει  χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει δικαίως ότι διαφωνεί με την τροποποίηση των όρων της σύμβασης, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη τέτοια σύμβαση, για λόγους θεσμικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, αλλά και οικονομικούς.
Τέλος, είχαμε αντίδραση και από τη περιφέρεια με δηλώσεις της. Ντίνας Νικολάκου και Βαγγέλη Γιαννακούρα με την κα. Νικολάκου να δηλώνει ότι η μόνη λύση για  το θέμα των απορριμμάτων είναι αυτή που προτείνει η περιφέρεια, ενώ ο κ. Γιαννακούρας βρίσκετε σε ετοιμότητα ώστε να μην καταλήξουν στην Παλαιόχουνι τα απορρίμματα της Μεσσηνίας.Τελικά, λύση αξιόπιστη δεν πρόκειται να δούμε το επόμενο διάστημα παρά μόνο αντεγκλήσεις, απειλές και λόγια, λόγια λόγια κούφια, κενά χωρίς ουσία… και από πράξεις τίποτα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.