ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Διαμαρτυρία αγροτών στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη


Σε  κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησαν οι μικρομεσαίου αγρότες την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Τρίπολη.Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των 68 μπλόκων στη Λάρισα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε κάθε νομό, συντονισμένες και συγχρονισμένες σε όλη τη χώρα.
Τα βασικά αιτήματα που θα προβάλλουν αυτές οι κινητοποιήσεις είναι:
– Η απαίτηση να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.ά., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
– Η απαίτηση να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην Εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη».
Ο πρόεδρος αγροτοκτηνοτρόφων Αργολίδας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων Αγγέλου Νίκος ανέφερε ότι υπάρχει θέμα με τους αγρότες και τις επιδοτήσεις, αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν οι καλλιέργειες και άμεσα ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Γεωργίας πρέπει να δώσουν τα χρήματα των επιδοτήσεων.
Ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Κολοβός Δημήτρης τόνισε ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να τους απομακρύνει από τα χωράφια τους.
Ο κ. Βρουλίτης Βασίλης από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας τόνισε ότι ο αγώνας των αγροτών δεν τελειώνει παρόλο που τα μπλόκα έκλεισαν. Το ζήτημα πλέον για τους αγρότες θα είναι θέμα ύπαρξης και όχι επιβίωσης του αγροτικού κόσμου και της μικρομεσαίας αγροτιάς, αν δεν εφαρμοστούν οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού.
Οι αγρότες τόνισαν ότι ετοιμάζονται για την Αθήνα για το απεργιακό συλλαλητήριο, όπου  η θέση των μικρομεσαίων αγροτών είναι στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με τους εργάτες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, έχουν κοινά αιτήματα και τον ίδιο αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κάθε λογής ντόπιων και ξένων συνεταίρων της. Οι αγρότες από όλη τη χώρα θα στήσουν δικό τους «μπλοκ» στο συλλαλητήριο, με τις σημαίες και τα πανό τους, προβάλλοντας τα αιτήματά τους που αφορούν στην επιβίωσή τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.