ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Αντιδρά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην αύξηση του αδασμολόγητου ελαιολάδου από την Τυνησία

epimelitirioΑντιδρά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην αύξηση του αδασμολόγητου ελαιολάδου από την Τυνησία με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.
Αναλυτικά η επιστολή:
 Θέμα:  «Αύξηση αδασμολόγητων ποσοστώσεων εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία »
Κύριε Υπουργέ, κύριοι Ευρωβουλευτές,
Όπως γνωρίζετε το ελαιόλαδο είναι σημαντικό αγροτικό εισόδημα της περιοχής μας και όλων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, αποτελεί δε ένα από τα βασικά παραγόμενα και εξαγώγιμα προϊόντα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εγκρίθηκε το σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επί πλέον αφορολόγητου ελαιολάδου από την Τυνησία για το 2016 και 2017.
Οι ευρωβουλευτές υποχρέωσαν την Ευρωπαϊκή επιτροπή να εκδώσει μια ενδιάμεση αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων, εάν αποδειχθεί ότι αυτά βλάπτουν τους ευρωπαίους παραγωγούς ελαιολάδου και ζήτησαν από την επιτροπή την παρακολούθηση των εισαγωγών.
Η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα πλήξει την οικονομία των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, με συνέπεια την πτώση της τιμής του εγχώριου ελαιολάδου και κατ΄ επέκταση την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας, που ήδη βρίσκεται σε οριακό επίπεδο.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επειδή γνωρίζει το πόσο σημαντική είναι η συμβουλή της παραγωγής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην τοπική και κατ΄ επέκταση στην εθνική οικονομία, σας παρακαλεί σε συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές να προβείτε στην προσπάθεια αναθεώρησης αυτής της απόφασης με στόχο την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τυνησίας.
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.