ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Επιχείρηση «ECLIPSE» κατά των παράνομων καπνικών προϊόντων

Η Ελληνική Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από 07 έως 18 Μαρτίου 2016, συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ECLIPSE», η οποία είχε ως αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων, καθώς και την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών για συναφείς υποθέσεις.
Η επιχείρηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC), με τη συμμετοχή των Κρατών – Μελών του Κέντρου και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Κροατία, την Ουγγαρία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (π.Γ.Δ.Μ.), την Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία, ενώ συμμετείχαν και οι εταίροι του Κέντρου.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν συνολικά (7.554) ελέγχους, βεβαιώθηκαν (83) παραβάσεις και κατασχέθηκαν (929.897) τσιγάρα και (298) κιλά καπνού, ενώ σε (3) περιπτώσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κοπής καπνού.
Επιπλέον, συνελήφθησαν (107) άτομα, εκ των οποίων (50) ημεδαποί, (31) υπήκοοι Πακιστάν, (14) υπήκοοι Αλβανίας, (4) υπήκοοι Βουλγαρίας, (3) υπήκοοι Μπαγκλαντές, (2) υπήκοοι Ρουμανίας, (2) υπήκοοι Συρίας και ένας  υπήκοος π.Γ.Δ.Μ.
Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας υποδυόμενα τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής. (Σχετικό το από 10-03-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν (8) άτομα (7 υπήκοοι Πακιστάν και ένας ημεδαπός ομογενής) ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις συνεργοί τους. Επιπλέον, σε οικία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (14.040) πακέτα τσιγάρων και (620) πακέτα καπνού, συνολικού βάρους (26) κιλών, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση σύλληψης 59χρονου ημεδαπού στην Κομοτηνή, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) συσκευασίες και πλαστικό δοχείο με καπνό συνολικού βάρους (51,445) κιλών και δυο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο καπνό, συνολικού βάρους (1,902) κιλών, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό μηχάνημα κοπής καπνού. (Σχετικό το από 17-03-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης)

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.