ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οδοντίατροι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ζητά ο Χαρίτσης

 


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που αφορά τον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των Οδοντιάτρων, συνυπέγραψε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι οι ιδιώτες Οδοντίατροι και οι εργαζόμενοι στα Οδοντιατρεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υψηλής επικινδυνότητας μόλυνσης, λόγω της φύσεως της εργασίας τους, απορροφώντας παράλληλα περιστατικά ασθενών ώστε να αποφορτίσουν τις επιβαρυμένες δημόσιες δομές υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις σοβαρές ανεπάρκειες και ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας, λόγω φαινομένων αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως καταγγέλλουν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, τα οδοντιατρεία τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρέμειναν ασφαλή ως προς τους ασθενείς τους, με μηδενική διασπορά της νόσου.
Καταλήγοντας στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον Υπουργό Υγείας:
« Αν προτίθεται σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να μεριμνήσει ώστε να ενταχθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα οι Οδοντίατροι στο Πρόγραμμα Εμβολιασμών».
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Άμεσος εμβολιασμός των Οδοντιάτρων κατά του κορωνοϊού».
Οι εργαζόμενοι ιδιώτες Οδοντίατροι, καλούνται, συχνά, εκτός από την παροχή παροχής υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας στους ασθενείς, να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι Οδοντίατροι μπορεί να εργάζονται με «πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης», κατατάσσονται, όμως, στις ομάδες υψηλού κινδύνου μόλυνσης κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Για τους παραπάνω λόγους η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ζητά με επιστολή της προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, να ενταχθούν οι Οδοντίατροι κατά προτεραιότητα στον προγραμματισμό για τους εμβολιασμούς.
Επειδή ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα οδοντιατρεία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, θα προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς τους,
Επειδή, η ένταξη των Οδοντιάτρων στον εμβολιαστικό πρόγραμμα θα συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού,
Επειδή οι Οδοντίατροι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υψηλού κινδύνου εξαιτίας της φύσεως της εργασίας τους,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Αν προτίθεται σε συνεννόηση με την εθνική Επιτροπή Εμβολιασμώ
ν να μεριμνήσει, ώστε να ενταχθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα οι οδοντίατροι στο πρόγραμμα εμβολιασμών

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.