ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στη δίνη της πανδημίας και των πυρκαγιών

 


Το τουριστικό στοίχημα της φετινής περιόδου… στις συμπληγάδες! «Ο Αύγουστος είναι κρίσιμος μήνας, θα δώσουμε εξετάσεις πως μπορούμε να ανταποκριθούμε» τόνισε η Περιφερειάρχης ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στην τηλεόραση Best, τονίζοντας αρχικά πως «Η οικονομική κρίση θα πλήξει τη χώρα στο σύνολό της. Θα αλλάξουν σχεδιασμοί, έργα που έχουν προγραμματιστεί όπως και κατευθύνσεις για την οικονομία», καθώς όπως είπε «προέχει η συμπαράστασή στους συμπολίτες μας, η αποκατάσταση των ζημιών…»

Ακολούθως αναφέρθηκε στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας, της μακράς διάρκειας οικονομικής κρίσης και, τελευταία, της πύρινης λαίλαπας που άφησε πίσω της μεγάλο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

«Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού. Υπάρχουν περιοχές που έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019. Αυτό δεν ισχύει για όλους και γι΄ αυτό στο τέλος της τουριστικής περίοδού πρέπει να κάνουμε καλούς λογαριασμούς» ούτως ώστε, όπως είπε, να γίνει σωστότερος τουριστικός σχεδιασμός στο άμεσο μέλλον, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την διαχείριση της πανδημίας ως βασικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Προτεραιότητα η πρόληψη και σε επίπεδο κλιματικής αλλαγής που πλέον είναι εμφανέστατες οι επιπτώσεις της «Ότι θα ξαναχτιστεί τώρα, πρέπει να γίνει με προδιαγραφές πράσινης υποδομής, πράσινης παραγωγής και πράσινης λειτουργίας» είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τονίζοντας επίσης ότι «Πέρα από την επαναφορά στην κανονικότητα όλοι είναι στραμμένοι στην μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στο κράτος μας. Πρέπει να τεθούν οι βάσεις γρήγορα ως προς την Πολιτική Προστασία… δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες».

Τέλος, δράττοντας της ευκαιρίας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξέφρασε συμπαράσταση στους πληγέντες της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου λέγοντας πως «κάθε Περιφέρεια θα συμβάλει από τον προϋπολογισμό της για το Ταμείο Αλληλεγγύης προς τους πληγέντες.»

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.