ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ...για τις αδιάθετες σταφίδες-

 



Εκατοντάδες τόνοι λόγω της πανδημίας και της δεύτερης καραντίνας, παραμένουν απούλητοι μέχρι και σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κρατάει στο συρτάρι του, χωρίς να έχει δώσει καμία απάντηση, το αίτημα των παραγωγών και των συνεταιριστικών οργανώσεων για απόσυρση της απούλητης περυσινής σταφίδας.

Η σταφίδα λοιπόν στο …περίμενε με την κατάσταση να προβληματίζει και τα αποθέματα να κατακλύζουν την αγορά. Ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΣ Κ. Κατσούλης μιλώντας την τηλεόραση BEST, υπογράμμισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει τι θα κάνει με τα αποθέματα σταφίδας καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο, αν και είναι ενήμερο για τα μεγάλα αποθέματα εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση.

«Είχαμε ενημερώσει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα, γιατί είναι μικροκαλλιέργεια, γι΄ αυτό είχαμε βάλει το θέμα της αναδιάρθρωσης. Όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί θα είναι το τέλος της κορινθιακής σταφίδας τουλάχιστον για την περιοχή μας» για να συνεχίσει: «Το τέλος Αυγούστου ήρθε, η συγκομιδή έγινε κι ακόμη περιμένουμε το θέμα της απόσυρσης. Η ανησυχία των παραγωγών είναι δικαιολογημένη».

Κλείνοντας ο κ. Κατσούλης προέτρεψε τους παραγωγούς «να κάνουν λίγη υπομονή», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας λέγοντας πως αν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση τότε «ο υπουργός που δεν θέλει να ακούσει θα είναι … ο “νεκροθάφτης”», ενός προϊόντος το οποίο, όπως επισήμανε, οι παραγωγοί και οι συνεταιριστικές οργανώσεις δεν πρόκειται να το αφήσουν στην τύχη του.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.