ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Δήμιοβα και Βουλκάνο του επίκεντρο του εορτασμού στη Μεσσηνία



Με την καθιερωμένη λαμπρότητα η Χριστιανοσύνη τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη Μεσσηνία το επίκεντρο του εορτασμού βρίσκεται όπως κάθε χρόνο στις Ιερές Μονές Δημιόβης και Βουλκάνο στις οποίες από απόψε το απόγευμα συνέρευσε πλήθος πιστών. Για μια ακόμη φορά λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των επισκεπτών ενώ τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτασθεί και φέτος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο  Σεβ. Μητροπολίτης  Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σήμερα Κυριακή 15-8-2021, κυρία ημέρα της εορτής,  και ώρα 7 π.μ., θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την θεία λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεο­τό­κου Βουλκάνου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος θα μετάσχει στον εορτασμό στην Ιερά Μονή Δήμιοβας.

 

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χρυσοκελλαριάς σήμερα θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι θα τεθεί σε προσκύνημα η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Χρυσοκελλαριώτισσας, η οποία τον υπόλοιπο χρόνο φυλάσσεται εκτός Ιεράς Μονής, λόγω ότι αυτή στερείται Μοναζουσών.

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα εορταστεί με κάθε λαμπρότητα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ελληνικών Άνθειας. Σήμερα, Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, και ώρα 7 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Όσοι συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Εφέστιο Ιερά Εικόνα της Μονής, που απεικονίζει την Κοίμηση της Παναγίας και να λάβουν τη χάρη της.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ ήδη από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Βουλκάνου για τον εορτασμό, έως και την 12:00 ώρα αύριο (15.8.2021), θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από τις εξής οδικές διόδους:

Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου

Λάμπαινα – Κακοπέτρι – Ιερά Μονή Βουλκάνου

Μελιγαλά – Νεοχώρι – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου

Ενώ, η κάθοδος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιείται από την Ιερά Μονή μόνο προς τη Γέφυρα Βαλύρας.

Κλείνουν οι Υπηρεσίες της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας από 15 έως 31 Αυγούστου

Κλειστές θα παραμείνουν οι Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπό­λεως Μεσσηνίας, από 15 έως 31 Αυγούστου 2021.

Τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) θα λειτουρ­γεί μόνο το Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων από ώρα 11 π.μ. έως 12 μεσημβρινή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.