ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

ΣΤΟ ΠΕΠ Πελοποννήσου έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 



Η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με πίστωση 2.750.000 ευρώ, του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το βράδυ σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου, στην Χώρα, παρουσία και του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε, με την ευκαιρία, ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις για έργα πολιτισμού στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση εκ μέρους της, τής μελέτης για το κάστρο της Μεθώνης.

Επίσης, πρόσθεσε ο Π. Νίκας, στην περιοχή του δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε διαδικασία δημοπράτησης έργα όπως οι δρόμοι Καζάρμα – Χώρα – Γαργαλιάνοι προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και Ρωμανού – Γιάλοβα με ισόποσο προϋπολογισμό, αναφερόμενος και στην μελέτη της παράκαμψης της Γιάλοβας προϋπολογισμού 285.000 ευρώ που ήδη παραδόθηκε. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαια η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της εν λόγω παράκαμψης, έργου με προϋπολογισμό 45.000.000 ευρώ.

Ο Π. Νίκας, μιλώντας και σε κατοίκους οι οποίοι έθεσαν διάφορα ζητήματα, είπε ότι σε ενάμιση μήνα περίπου θα βρεθεί στην Πύλο προκειμένου να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τον άυλο πολιτισμό.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.