ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νίκας

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 


Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ξεκίνησε με τις σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Έτσι επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ για τις σαρωτικές αλλαγές στο επίπεδο των χωρικών -κυρίως- αντιπεριφερειαρχών στις οποίες και προχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας.

Δίνοντας το στίγμα του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έχοντας ο ίδιος την… μπαγκέτα των επιλογών (μη χαμπαριάζοντας από πιέσεις και… άλλα), άλλαξε όλους τους χωρικούς στη λογική των ίσων ευκαιριών. Αυτή ήταν και η βασική του κατεύθυνση και το μήνυμα που θέλησε να περάσει.

Αν και του πήρε… λίγο χρόνο δημιουργικού προβληματισμού, το μπλοκάκι έγραψε πως η μετακίνηση του Γιάννη Μαλτέζου ήταν εκείνη που προανήγγειλε και τις επόμενες. Άλλωστε, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή στο ρόλο της Προεδρίας του ΠΕΣΥ, ομολογουμένως με θετικό έργο άφηνε τη θέση του στην Αργολίδα. Οπότε το κριτήριο ήταν ένα και συγκεκριμένο, όχι η προσωπική αναφορά και απόδοση του καθενός, αλλά όλοι να δοκιμαστούν, όπως και ο ίδιος ο Νίκας ανέφερε στους συνεργάτες του.

Να σημειωθεί πως όλα είχαν διαφανεί από την χθεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού με τον κ. Νίκα, να καταθέτει τις σκέψεις του, που προδιέθεταν το τι θα ακολουθούσε. Σε κλίμα ηρεμίας διεξήχθη αυτή, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρει πως σε κανέναν δεν υποσχέθηκε τίποτε… καρέκλες και αξιώματα και πως ο ίδιος σέβεται τις επιλογές των πολιτών και θα ήθελε όλοι να βρεθούν σε θέσεις που θα μπορούσαν να αποδείξουν την παρουσία με το έργο τους.

Φυσικά, η αναδιάταξη του σχήματος της περιφερειακής αρχής σίγουρα αποτελεί μια κίνηση-έκπληξη που προκαλεί αίσθηση στις οποίες… αρέσκεται ο Παναγιώτης Νίκας, ανακατεύοντας την… τράπουλα. Πάντως, ο ανασχηματισμός αυτός δομικός και ριζικός -εάν κάποιος δει και τις νέες θεματικές Αντιπεριφέρειες- δίνει και την κατεύθυνση για το πως ο ίδιος θέλει να προχωρήσει σε αυτή την κρίσιμη χρονιά, και, που ακριβώς στοχεύει με ένα πιο επιτελικό σχήμα.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.