ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ



Διπλή… ανάγνωση έχει η κίνηση στην αγορά του Μεσσηνίας. Το πολύ υψηλό τουριστικό ρεύμα που παραπέμπει – πιθανόν να ξεπερνά – στα επίπεδα του 2019, σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις, έχουν δώσει δυναμική ώθηση στον κλάδο.

Από την άλλη τα έξοδα μοιάζουν να ξεφυτρώνουν σαν τα κεφάλια της… «Λερναίας Ύδρας»!

Οι πληθωριστικές πιέσεις, οι συνεχείς ανατιμήσεις πρώτων υλών και βεβαίως το υψηλό κόστος ενέργειας μειώνουν σημαντικά τα έσοδα των επιχειρήσεων όσο κι αν η κίνηση τον Αύγουστο – τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού – κατέγραψε ανοδικές τάσεις. «Εμείς θα έχουμε τουλάχιστον μείον -30 % λόγω της ραγδαίας ανόδου των εξόδων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ… ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ!

Η κατάσταση σίγουρα είναι καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη, δύσκολη, διετία της πανδημίας και των αισθητά λιγότερων ξένων επισκεπτών στην πόλη και στον νομό. Παρ’ όλα αυτά, οι επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν τα (όποια) αποθεματικά τους εν όψει και του δύσκολου χειμώνα όπως προμηνύεται, ενόσω συσσωρεύονται οικονομικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν. Η ανάγκη λήψης μέτρων είναι επιτακτική «Δεν ζητάμε χαρίσματα… βρίσκεται σε μια νιρβάνα η κυβέρνηση που προφανώς έχει εικόνες από περιοχές όπως η Μύκονος, Σαντορίνι και 3-4 συγκεκριμένα μέρη με εισερχόμενο τουρισμό» δήλωσε ο κ. Καραλής υπογραμμίζοντάς πως «…ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειμώνας χωρίς έσοδα!» αφού όπως είπε «έρχεται ύφεση για όλη την Ευρώπη»

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.