ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κατεκτησε τη Μακεδονια το Οδοιπορικο της Ελιας!

Γεύσεις, ακούσματα και πολιτιστικές δημιουργίες από τη Μεσσηνία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε το βράδυ στο πλακόστρωτο της παραλίας, στο πλαίσιο των «Δρόμων της Ελιάς». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που αποσκοπεί στη γνωριμία της ελιάς και του ελαιολάδου σε καταναλωτές και επιχειρηματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διάφοροι παραγωγοί πρόβαλαν την παραγωγή τους σε εκλεκτό ελαιόλαδο, παστέλια, σύκα, σαπούνια από ελαιόλαδο και κρασιά προσκαλώντας τον κόσμο να γευτεί τα προϊόντα τους. Παράλληλα, φωτογραφίες από την Μεσσηνία "ταξίδευαν" τους περαστικούς στην ομορφιές του τόπου, ενώ παιδιά ζωγράφισαν την δική τους ελιά, την βάφτισαν με το όνομά τους και έγιναν μέλη της Λέσχης Φίλων των Δρόμων της Ελιάς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολές ταινιών μικρού μήκους και συναυλία . Σημειώνεται ότι οι «Δρόμοι της Ελιάς» την Πέμπτη θα επισκεφθούν τις Σέρρες και ακολούθως τη Δράμα, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τη Θάσο και την Καβάλα και θα καταλήξουν στο Βόλο, όπου στις 19 Ιουλίου ολοκληρώνεται το οδοιπορικό, διάρκειας 34 ημερών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.