ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εκκινουν δημοπρασιες Ι.Χ. απο τράπεζες και για ιδιωτες !!

Μετά από μια ανάπαυλα, ενός περίπου μήνα, οι τράπεζες, άνοιξαν και πάλι δυναμικά τις δημοπρασίες αυτοκινήτων με δελεαστικές τιμές εκκίνησης, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν μόνο ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας οχημάτων. Ωστόσο η μικρή προσέλευση των εμπόρων στις εκποιήσεις αλλά και ο υπερβολικός Σύντομα δημοπρασίες Ι.Χ. και για ιδιώτες
Οπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία" η ανακοίνωση του προσωρινού μέτρου μείωσης του τέλους ταξινόμησης κατά 50% φρέναρε τα σχέδια των τραπεζών για άνοιγμα των δημοπρασιών κατασχεμένων ΙΧ και σε ιδιώτες, καθώς απαξιώθηκαν πάρα πολύ τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Ωστόσο μετά από δύο μήνες ανάπαυλας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας ξεκίνησαν από τις αρχές Ιουλίου και πάλι τις εκποιήσεις κατασχεμένων ΙΧ μόνο για εμπόρους. Στην πρώτη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στις 3 του μηνός, δημοπρατήθηκαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών. Οι τράπεζες, εξαιτίας της μικρής προσέλευσης των εμπόρων στις δημοπρασίες και της συνεχιζόμενης αύξησης των οχημάτων που κατάσχονται καθημερινά, οδηγούνται στο άνοιγμα των δημοπρασιών και σε ιδιώτες.
Ωστόσο κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους επαγγελματίες της αγοράς ΙΧ. Τα αρμόδια τμήματα των τραπεζών πάντως έχουν ήδη στελεχωθεί και αναμένουν την εγκύκλιο, που θα ανοίξει τις πύλες των δημοπρασιών και σε ιδιώτες καταναλωτές. Οι εκποιήσεις οχημάτων σε ιδιώτες αναμένεται να διεξαχθούν μέσω του Διαδικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά θα πρέπει να εγγράφονται στην ιστοσελίδα όπου διεξάγεται η δημοπρασία, ενώ όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν κάποιο αυτοκίνητο θα μπορούν να το αποπληρώσουν μέσω των υπηρεσιών e-Banking ή κάποιας πιστωτικής κάρτας.
Έκρηξη των κατασχέσεων προβλέπουν πάντως στελέχη της αγορά αυτοκινήτου, καθώς περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις του κλάδου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.