ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Χωροι εμβολιασμου στα σχολεια σχεδιαζει το Υπουργειο;

Αυτήν τη στιγμή δεν δικαιολογείται μία απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, αν τα δεδομένα αλλάξουν δήλωσε χθες ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος ,ενώ αποκάλυψε ότι έχει συζητηθεί η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν τα σχολεία ως χώροι εμβολιασμού όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για άλλες ομάδες πληθυσμού.Ειδικότερα ο υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνάντηση στο γραφείο του με την Πρόεδρο του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σπηλιωτόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε συνάντηση με την κα. Γιαμαρέλου. Ποια είναι η ενημέρωση που είχατε γιατί όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα σχολεία;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει μία διαρκής συνεργασία, όχι μόνο με την κα. Γιαμαρέλου, αλλά με όλους όσοι εργάζονται πυρετωδώς σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπάρχει η, όσο το δυνατόν, καλύτερη ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου. Από ‘κει και έπειτα, θα το πω για άλλη μία φορά, εμείς, σαν Υπουργείο Παιδείας, εκπέμπουμε ένα μήνυμα ψυχραιμίας και σύνεσης. Δεν χρειάζεται κανένας απολύτως πανικός, η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλή ή τουλάχιστον καλύτερη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόληψη έχει προχωρήσει αρκετά καλά και έχει δουλέψει, έχει φέρει δηλαδή αποτελέσματα και μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε φάση που μπορούμε να πάρουμε κάποιες βεβιασμένες αποφάσεις. Προφανώς, κάθε φορά θα εκτιμούμε τα δεδομένα, προφανώς υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή συγκεκριμένο σχέδιο, για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά σενάρια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με την κατάσταση που αυτήν τη στιγμή έχουμε μπροστά μας;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτήν τη στιγμή μία τέτοια απόφαση δεν δικαιολογείται. Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, αν τα δεδομένα αλλάξουν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία διαρκή κινητικότητα των όποιων δεδομένων, όχι μόνο στη δική μας χώρα που σας είπα ότι είναι από τις καλύτερες, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ως εκ τούτου, κάθε φορά οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα. Εμείς, σαν Υπουργείο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με ψυχραιμία, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό σενάριο. Γι’ αυτό ακριβώς και από την πρώτη στιγμή με τους παράγοντες του Υπουργείου εργαστήκαμε σκληρά, έχουμε εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε επίπεδο σχολείων και, από ‘κει και έπειτα, είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.