ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

διακοπές

Οι Νέοι επιλέγουν διακοπές από το …Ιντέρνετ !!

Με το ερχομό του Ιουλίου τελείωσαν και οι υποχρεώσεις των νέων με τα μαθήματα τους τις εξεταστικές κλπ . Ανάμεσα στις παρέες τους κυριαρχεί ένα θέμα συζήτησης - πού θα πάνε διακοπές φέτος! Η αναζήτηση συνεχώς νέων προορισμών και εμπλουτισμένων προγραμμάτων για διακοπές είναι στον στόχο τους . Τελικά οι νέοι επιλέγουν διακοπές διαδικτυακά!!
Η οργάνωση ΝΕΟΙ (Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί) και φέτος, διεξήγαγε ποσοτική έρευνα με μορφή ερωτηματολογίου σε μέλη και εθελοντές της οργάνωσης (σύνολο 214 νέων, 18 έως 28 ετών) θέλοντας να ανακαλύψει τις προτιμήσεις τους για τις διακοπές του καλοκαιριού. Ποσοστό 47,5% δήλωσε ότι λόγω οικονομικής κρίσης φέτος θα προτιμήσουν χαμηλού κόστους διακοπές. 33% απάντησε ότι θα προτιμήσουν να κλείσουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου άμεσα και γρήγορα.
Ένα 5% ερευνά και αγοράζει τις διακοπές τους από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα γραφεία τους, 22% των χρηστών διαδικτύου κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικών γραφείων αφού προηγουμένως έχουν κάνει την απαραίτητη έρευνα για τον προορισμό τους διαδικτυακά και 39% αφού έχει κάνει την διαδικτυακή του έρευνα χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για να κάνει κράτηση αποδεικνύοντας έτσι και φέτος ότι το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.

Παραθαλάσσιες διακοπές είναι ο πιο κοινός τύπος διακοπών που προτιμούν οι νέοι ακολουθούμενος από ταξίδια του εξωτερικού, fly & drive και ταξίδια που εμπεριέχουν στο πρόγραμμά τους διάφορες δραστηριότητες. Η διάρκεια των διακοπών που κλείνεται διαδικτυακά ξεκινάει από 5-6 έως και 10 ημέρες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.