ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

γρίπη

Τον Σεπτεμβριο ερχεται το νεο εμβολιο

Το απόγευμα της Πέμπτης θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό και ακολούθως στους πολιτικούς αρχηγούς το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ενημερώνοντας σχετικά με τη νέα γρίπη την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επιπλέον, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων για το νέο ιό θα έρθει στη χώρα μας στις 14 Σεπτεμβρίου.
Από τη συζήτηση στη Βουλή δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις με τον υπουργό Υγείας να ζητά μεν αρραγές πολιτικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι σπέρνει την αβεβαιότητα, την ανησυχία και τον πανικό, ενώ από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μανόλης Σκουλάκης δήλωσε: «Μας αδικήσατε, η αγωνία μας οδήγησε σε παρεμβάσεις που σας έκαναν να ευαισθητοποιηθείτε».
Επιστολή Στυλιανίδη προς Αβραμόπουλο
Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ε. Στυλιανίδης, απέστειλε σήμερα στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δ. Αβραμόπουλο, επιστολή με την οποία ζητά να περιληφθούν στις πρώτες κατηγορίες πληθυσμού που θα εμβολιασθούν, οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα μεταφοράς και αριθμός υπαλλήλων του ΥΜΕ που συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές αξιολόγησης των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων.
Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών:
«Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, όπως και αριθμός υπαλλήλων του ΥΜΕ -μέλη εξεταστικών επιτροπών αδειών οδήγησης, λόγω της φύσης εργασίας τους έρχονται καθημερινά σε πολύωρη επαφή με εκατοντάδες πολίτες, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της αλληλομετάδοσης των ιών να είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Προς το σκοπό αυτό, παρακαλούμε οι παραπάνω ομάδες εργαζομένων να περιληφθούν στις πρώτες ομάδες πληθυσμού στις οποίες θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός, όταν παρασκευαστεί και παραληφθεί το σχετικό εμβόλιο».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.