ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μετά τον Βουδούρη και ο Μανώλης Μάκαρης προσαρμόστηκε τάχιστα στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ»

MAKARHS SYNENTEYKSHΜΠΟΡΕΙ ο Σταμάτης Μπεχράκης να ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την παρουσία τους στη συνέντευξη τύπου, αλλά μόνο συνέντευξη δεν ήταν, αφού μετά την ανάγνωση κειμένου, ο Μανώλης Μάκαρης και λοιποί απεχώρησαν, χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις.
Στις θέσεις της συντονιστικής, εκτός από τον Μανώλη Μάκαρη και τον Σταμάτη Μπεχράκη, κάθισαν ο Νίκος Σαράντης από τους Οικολόγους Πράσινους και, αργότερα, ο Θόδωρος Τζανετάκης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ενώ στο ακροατήριο υπήρχαν πολλά μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Ν.Ε. Σπύρο Μωρακέα.
Παρουσιάζοντας τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι θα εκθέσει το πολιτικό στίγμα της παράταξης, ανώνυμης, πάντως, ακόμα και σήμερα.
Ο ΜΑΝ. ΜΑΚΑΡΗΣ
Ο Μανώλης Μάκαρης, εξ αρχής, ξεκαθάρισε:
«Ο συν­δυα­σμός μας βα­σί­ζε­ται στην συ­νερ­γα­σί­α αν­θρώ­πων που προ­έρ­χον­ται α­πό την κοι­νω­νί­α μας και έ­χουν βα­θιά πε­ποί­θη­ση ό­τι τό­σο η ε­πί­λυ­ση των κα­θη­με­ρι­νών προ­βλη­μά­των ό­λων μας, ό­σο και η δη­μι­ουρ­γί­α υ­πο­δο­μών για να αν­τα­πε­ξέλ­θει ο δή­μος Κα­λα­μά­τας προ­κλή­σεις του μέλ­λον­τος , πρέ­πει να βα­σί­ζε­ται στις αρ­χές της α­νι­δι­ο­τέ­λειας, της συ­νερ­γα­σί­ας των συμ­με­το­χι­κών δη­μο­κρα­τι­κών θε­σμών, της δι­α­φά­νειας, της ι­σο­τι­μί­ας και της αλ­λη­λεγ­γύ­ης. Αυ­τές οι αρ­χές, μας ε­νώ­νουν και α­πο­τε­λούν το ε­φαλ­τή­ριο μας. Υ­πήρ­ξαν άλ­λω­στε, ο συν­δε­τι­κός δε­σμός μας, στους κοι­νούς μας α­γώ­νες τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια. Εί­μα­στε πράγ­μα­τι συ­νο­δοι­πό­ροι στους κοι­νω­νι­κούς α­γώ­νες και θε­ω­ρού­με υ­πο­χρέ­ω­ση μας, να πα­ρα­μεί­νου­με ε­νω­μέ­νοι σε μια ελ­πι­δο­φό­ρα πρό­κλη­ση, δη­μι­ουρ­γών­τας έ­να κα­λύ­τε­ρο αύ­ριο για το τό­πο μας».
Στην συνέχεια, αναλύθηκε σ’ ένα ατελείωτο «εγώ».  «Δη­λώ­νω πα­ρών ως εγ­γυ­η­τής μια συλ­λο­γι­κής προ­σπά­θειας», «Με­τέ­χω στις αυ­το­δι­οι­κη­τι­κές ε­κλο­γές ως α­νε­ξάρ­τη­τος υ­πο­ψή­φιος δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας», «Με­τέ­χω ως α­νε­ξάρ­τη­τος με α­πό­φα­ση να μην συμ­βι­βα­στώ με τί­πο­τα άλ­λο, πα­ρά μό­νο με ό,τι συμ­φέ­ρει την Κα­λα­μά­τα». Ενώ τόνισε: «Με­τέ­χω ως α­νε­ξάρ­τη­τος για­τί αυ­τό το ψη­φο­δέλ­τιο της α­νε­ξάρ­τη­της δη­μο­τι­κής κί­νη­σης ,το ο­ποί­ο θα πα­ρου­σιά­σω τις ε­πό­με­νες η­μέ­ρες εί­ναι πο­λυ­συλ­λε­κτι­κό και ε­νω­τι­κό ,αν­τι­προ­σω­πεύ­ει σχε­δόν ό­λους τους κομ­μα­τι­κούς χώ­ρους, τα ε­παγ­γέλ­ματα , το μορ­φω­τι­κό ε­πί­πε­δο, τις η­λι­κί­ες και τις γει­το­νι­ές της Κα­λα­μά­τας».
«ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ»
ΔΙΑΔΡΟΜΗ…
Έδωσε το προσωπικό στίγμα του, λέγοντας ότι έχει χρηματίσει αντιδήμαρχος Παλλήνης, με αρμοδιότητα την υγεία και ότι από το 1996 υπηρετεί το ΕΣΥ, σαν αγροτικός γιατρός και επιμελητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών. Απέκρυψε επιμελώς πάντως να αναφέρει ότι είναι πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος, από τον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου, όπως και ότι το 2012 είχε καταθέσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει ότι η αυτοδυναμία Σαμαρά αποτελούσε μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας. Τώρα πως σε λιγότερο από δύο χρόνια βρέθηκε στην κορυφή της τοπικής… αντιμνημονιακής πυραμίδας, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει, μιας και χθες δεν δέχτηκε καμία ερώτηση!!!
Από την μια μας είπε ότι δεν μας χρειάζονται μεσσίες, αλλά όπως τόνισε:
«Ό­ταν θέ­λου­με να αλ­λά­ξου­με τα πράγ­μα­τα στον δή­μο δεν ζη­τά­με ού­τε ή­ρω­α, ού­τε σω­τή­ρα, χρει­ά­ζε­ται α­πλά πί­στη στις δυ­νά­μεις μας και δυ­να­τό­τη­τες συμ­με­το­χής στις α­πο­φά­σεις ώ­στε να κα­τα­φέ­ρου­με να κά­νου­με τις ι­δέ­ες μας πρά­ξεις. Δη­λώ­νω πα­ρών ως εγ­γυ­η­τής μια συλ­λο­γι­κής προ­σπά­θειας που θα α­να­δεί­ξει τις ποι­ο δη­μι­ουρ­γι­κές , τις ποι­ο νέ­ες και τις ποι­ο ι­κα­νές δυ­νά­μεις του τό­που μας. Μιας συλ­λο­γι­κής προ­σπά­θειας που θα φέ­ρει τις δυ­νά­μεις αυ­τές στο προ­σκή­νιο, της πό­λης και της πολιτικής».
ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ…
Η υπόλοιπη ομιλία αναλώθηκε σε ανάλυση ότι η κοινωνία μαστίζεται εξ αιτίας της πολιτικής των μνημονίων. Ότι αυτούς που μετέχουν στην παράταξη, τους ενώνει ο αντιμνημονιακός αγώνας στον οποίο συναντήθηκαν, επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει και ο Σταμάτης Μπεχράκης, όταν τον πρότεινε για επικεφαλής. Είπε, ακόμα, ότι εξ αιτίας των μνημονίων όλοι οι βαθμοί αυτοδιοίκησης είναι εκτελεστές των εντολών της κεντρικής διοίκησης, που τους έχει μετατρέψει σε εισπρακτικούς μηχανισμούς, και αυτή την πολιτική θα ανατρέψουν.
Και συμπλήρωσε: «Ο α­γώ­νας για αλ­λα­γή στο δή­μο εί­ναι πρώ­τα α­πό ό­λα α­γώ­νας ε­πι­βί­ω­σης της αυ­το­δι­οί­κη­σης και στην συ­νέ­χεια ο ε­πα­να­προσ­δι­ο­ρι­σμός της σε νέ­α βά­ση. Το αυ­ταρ­χι­κό α­λα­ζο­νι­κό αλ­λά και α­πό την φύ­ση του α­να­πο­τε­λε­σμα­τι­κό μον­τέ­λο ε­νός αν­τρός αρ­χή , κα­θί­στα­ται πλέ­ον τρο­χο­πέ­δη για την ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση των νέ­ων σύγ­χρο­νων α­ναγ­κών».
Για την πιο δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, είπε ότι οι πολίτες θα μετέχουν και θα διαμορφώνουν τις αποφάσεις, πχ με δημοψήφισμα, ενώ με διαφάνεια θα έχουν πρόσβαση στον έλεγχο της δημοτικής αρχής.
Τέλος, έδωσε ένα περίγραμμα των θεμάτων που θα τον απασχολήσουν, η κοινωνική πολιτική, ο ήπιος τουρισμός, όπως είχε δηλώσει και ο Οδυσσέας Βουδούρης, και η αειφόρος ανάπτυξης, με αιχμή τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
ΘΑΝ. ΚΟΥΚΟΒΙΣΤΑΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.