ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ημερίδα για την Διαμεσολάβηση οργανώνει σήμερα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

MARGELHS-MANIATHSΜε την ευκαιρία της σημερινής ημερίδας, με θέμα: «η Διαμεσολάβηση ως μέθοδος εξωδικαστικής εναλλακτικής επίλυσης διαφορών αστικών και εμπορικών υποθέσεων». Με την ευκαιρία της ημερίδας, συνέντευξη Τύπου παρεχώρησαν οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης.
Αναλύοντας το τι είναι η Διαμεσολάβηση, ο Κώστας Μαργέλης είπε:
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ
«Η Διαμεσολάβηση είναι αξιόπιστος εξωδικαστικός τρόπος επίλυσης ιδιωτικών διαφορών που διέπονται από διατάξεις ενδοτικού δικαίου. Προσφέρει σύντομες, εχέμυθες και αμοιβαία επωφελείς λύσεις. Διαφέρει σημαντικά από τη Διαιτησία, διότι δεν εκδίδεται απόφαση στα πλαίσια της, και λειτουργεί συμπληρωματικά προς αυτή και προς τη Δικαστική επίλυση διαφορών.
Η διαμεσολάβηση αναπτύσσεται ραγδαία: μετά την επικείμενη υποχρεωτικότητά της στη διαδικασία των «Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων», ακολουθεί η ένταξη της στις καταναλωτικές διαφορές από εξ αποστάσεως συναπτόμενες συμβάσεις και στις μικροδιαφορές.
Η Διαμεσολάβηση είναι αξιόπιστος εξωδικαστικός τρόπος επίλυσης ιδιωτικών διαφορών που διέπονται από διατάξεις ενδοτικού δικαίου. Προσφέρει σύντομες, εχέμυθες και αμοιβαία επωφελείς λύσεις. Διαφέρει σημαντικά από τη Διαιτησία, διότι δεν εκδίδεται απόφαση στα πλαίσια της, και λειτουργεί συμπληρωματικά προς αυτή και προς τη Δικαστική επίλυση διαφορών.
Η διαμεσολάβηση αναπτύσσεται ραγδαία μετά την επικείμενη υποχρεωτικότητά της στη διαδικασία των «Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων», ακολουθεί η ένταξή της στις καταναλωτικές διαφορές από εξ αποστάσεως συναπτόμενες συμβάσεις και στις μικροδιαφορές».
Τέλος, συμπλήρωσε ότι ήδη εκπαιδεύονται δύο δικηγόροι της Καλαμάτας, ως διαμεσολαβητές.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Μιλώντας για την σημερινή εκδήλωση, ο Δημήτρης Μανιάτης, ανέφερε ότι:
«Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ν. Κανελλόπουλος.
Το θέμα θα αναπτύξει ο δικηγόρος διαπιστευμένος διαμεσολαβητής-εκπαιδευτής διαμεσολαβητών του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «Προμηθέας», κ. Σπ. Αντωνέλος.
Επειδή η διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που διευκολύνει στην επίλυση των διαφορών μεταξύ ιδιωτών-επαγγελματιών-επιχειρήσεων, καλώ τα μέλη να παρακολουθήσουν την ημερίδα για να ενημερωθούν :
• Τι είναι η διαμεσολάβηση – γιατί ενδείκνυται η Διαμεσολάβηση
• Πως εφαρμόζεται
• Τα οφέλη της διαμεσολάβησης
• Διαμεσολάβηση και δικαστική οδός
• Γιατί χρειαζόμαστε τον Διαμεσολαβητή
• Πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης έναντι της πολιτικής Δίκης
• Ποιές διαφορές υπάγονται σε διαμεσολάβηση
• Νομικό Πλαίσιο
Δηλαδή, με λίγα λόγια, λύνονται οι αστικές και εμπορικές μας υποθέσεις γρήγορα, οικονομικά, εμπιστευτικά, φιλικά, δεσμευτικά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.