ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ηχηρή απουσία Παπανδρέου στο ιδρυτικό Συνέδριο «Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη»

benizelos eliaΜΕ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, ξεκίνησαν, το Σάββατο, οι εργασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του πολιτικού φορέα «Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη». Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία κάθισε στις θέσεις του προεδρείου. Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το λογότυπο του νέου φορέα. 
Κάνοντας κριτική στην απουσία του Γ. Παπανδρέου ο Ε. Βενιζέλος είπε δηκτικά «Ο καθένας φέρει και μια προσωπική και ιστορική ευθύνη για τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στα αιτήματα και τα προτάγματα της χώρας». Ενώ, είπε ότι θα ήθελε να βρίσκεται και η ΔΗΜΑΡ, την οποία κατηγόρησε ότι απορρίπτει την συνεργασία με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αποδέχεται την συνεργασία με το παλιό ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
Το παρών έδωσε και ο Κώστας Λαλιώτης στη δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης για την «Ελιά», η οποία συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και έκλεισε με ομιλία του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς.
Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας ξεκίνησαν με τη διακήρυξη-μανιφέστο του ΕΣΚ από την επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος του προεδρείου του ΕΣΚ, Συλβάνα Ράπτη.
Οι δέκα στόχοι της διακήρυξης του ΕΣΚ είναι περιληπτικά οι εξής:
Το χτύπημα της ανεργίας, Η ανάκαμψη, η κοινωνική Ευρώπη, η ισόητα των δύο φύλων, η Ευρώπη της πολυμορφίας, ασφάλεια και υγεία για όλους, περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή, η «Πράσινη Ευρώπη», η θέση της ΕΕ στον κόσμο.
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συγκάλεσε ο Ευ.Βενιζέλος, το απόγευμα της Κυριακής, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της Ελιάς, στο ΣΕΦ.
Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της απόφασης του Γ.Παπανδρέου να μην μετέχει στην Ελιά, καταγράφηκαν πολλές απουσίες βουλευτών του κόμματος, κάτι που προκαλεί τριγμούς στο Κίνημα. Υπό αυτό το κλίμα, ο Ευ.Βενιζέλος απηύθυνε προειδοποίηση για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν 11 βουλευτές (σε σύνολο 27) εκ των οποίων οκτώ ενημέρωσαν για την απουσία τους, ενώ τρεις άλλοι δεν ενημέρωσαν.
Στη συζήτηση για τις Περιφέρειες φάνηκε ότι δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα σχετικά με τις υποψηφιότητες στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Μακεδονία, όπου αναζητούνται υποψήφιοι, ενώ δεν έχει κλείσει ούτε το θέμα της Πελοποννήσου και η υποστήριξη στον Π. Τατούλη δεν θεωρείται δεδομένη, παρ’ ότι υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις Π. Κουκουλόπουλου και Ν. Ανδρουλάκη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.