ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Παράθυρο» ελάφρυνσης αφήνει για τους δανειολήπτες των πυρόπληκτων περιοχών!

lampropoylosΠαράθυρο ελάφρυνσης αφήνει ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας για τους δανειολήπτες των πυρόπληκτων περιοχών, σε απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Στην αρχή της απάντησης ο υπουργός στα όσα έχουν γίνει σχετικά με την διευκόλυνση των δανειοληπτών, αναφερόμενος στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Απέκλεισε κατηγορηματικά νέα ρύθμιση, σημειώνοντας ότι «υποβαλλόμενα αιτήματα περί ρύθμισης οφειλών, που επιφέρουν επαύξηση της εγγυητικές ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν στην παρούσα φάση λόγω των περιορισμών που θέτει το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης της χώρας.
Οι ανωτέρω ευνοϊκές ρυθμίσεις στόχο είχαν ως στόχο να βοηθήσουν ης επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην δυσμενή συγκυρία στην οποία βρέθηκαν λόγω της μεγάλης έκτασης της φυσικής καταστροφής και όχι να μετατραπούν σε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των επιχειρήσεων αυτών, γεγονός που συνιστά κρατική ενίσχυση και αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία».
«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΑΝΑΣΑΣ…
Καταλήγοντας στην απάντησή του ο υπουργός αναφέρει:
«Αναφορικά με την αναστολή της δόσης του έτους 2012 για τα δάνεια των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων- εκμεταλλεύσεων, σας γνωρίζουμε ότι αφενός αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τη Βόρεια Ελλάδα και αφετέρου από την εφαρμογή τους δεν προκαλείται αύξηση της εγγυητικής ευθύνης και επιπλέον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθότι οι τόκοι της δόσης που αναστέλλεται δεν καλύπτονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των συγκεκριμένων δανείων.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρασχεθεί η ευχέρεια σε όσους δανειολήπτες των πυροπλήκτων περιοχών το επιθυμούν, να τύχουν αναστολής καταβολής τυχόν οφειλόμενων δόσεων του έτους 2013, καθώς και των δόσεων του τρέχοντος έτους στο επόμενο έτος, με μόνη υποχρέωση από μέρους τους την καταβολή των τόκων που θα παραχθούν, ώστε να μην αυξηθεί το ύψος της παρεχόμενης από το Δημόσιο εγγύησης».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.