ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Ανοιχτή πρόσκληση για τις Αυτοδιοκητικές εκλογές του Δήμου Καλαμάτας

Στην όμορφη πόλη μας, Καλαμάτα, παρατηρείται απροθυμία για μια σοβαρή αυτοδιοικητική εναλλακτική λύση απέναντι στην σημερινή κουρασμένη και ανούσια δημοτική αρχή.   
Οι υποψήφιοι προσπαθούν να στοιχηθούν σε κομματικές στρατηγικές.    
Οι δημότες αναζητούν με αγωνία λύσεις στα προβλήματα τους και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μαζί με την κυβέρνηση απέτυχε και η δημοτική αρχή που διαχειρίστηκε τα αυτοδιοικηρτικά θέματα της περιοχής μας. 
Η οικονομική ανισότητα η άδικη μεταχείριση πολιτών η αδικία και αδιαφάνεια, απαιτούν λύσεις μακριά από παλαιοκοματικές επιλογές με νέους υποψηφίους με συγκεκριμένο πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ανοίγουμε επίσημα δημόσια διαβούλευση και δημοκρατικό διάλογο για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου νίκης για το Δήμο Καλαμάτας, καλώντας όλους τους δημότες και τα ενεργά αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς και φορείς της πόλη μας. 
 Βασική μας θέση είναι η απρόσκοπτη και ακομμάτιστη λειτουργία ανεξάρτητης και δημοκρατικής αυτοδιοίκησης που πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη. Η συμμαχία πολιτών με κοινό όραμα και επιδιώξεις είναι ο μοναδικός τρόπος να βάλεις τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης με βάση τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει η γεωγραφική του θέση, οι κοινωνιοκονομικές συνθήκες, και το τεκμηριωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα έχουμε την υποχρέωση να καταθέσουμε στο επόμενο διάστημα.
Η Καλαμάτα μπορεί να ενεργοποιήσει υγιείς πολιτικές δυνάμεις με όραμα, εμπειρία και αυτογνωσία και έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που σχετίζονται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και την μεταποίηση.  Προφανώς το έλλειμμα που παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και δεν είναι μόνο η αναποτελεσματικότητα των  Ελληνικών κυβερνήσεων αλλά κυρίως οι επιλογές του δημάρχου Καλαμάτας που μας έβαλαν στο άρμα της μνημονιακής αυτοδιοίκησης.   
Χάνονται καθημερινά θέσεις εργασίας και τεράστιοι πόροι χρηματοδότησης, γιατί ο δήμος Καλαμάτας άφησε χρήματα από κοινοτικά και άλλα ταμεία για την αυτοδιοίκηση ανεκμετάλλευτα.  Ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές και γι αυτό αμοιβαία στοιχίζονται και αυτοί μαζί του.   
Ως εκ τούτου για την κατάρρευση της χώρας μας έχουν τεράστια ευθύνη και οι δημοτικοί άρχοντες του τόπου μας, και από ότι διαφαίνεται δεν τους έφθαναν 8 χρόνια απόλυτης εξουσίας θέλουν να συνεχίσουν για πολύ περισσότερο με έργα τσιμεντοαναπλάσεων, με δανεικά για ασφαλτοστρώσεις, χωρίς βασικά έργα υποδομής και ανάπτυξης με οικονομικές υποχρεώσεις που αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο χωρίς πυξίδα και σχέδιο για την επόμενη δύσκολη δεκαετία. 
Λύσεις υπάρχουν όταν υπάρχουν πολίτες ενωμένοι και ενημερωμένοι να τις υλοποιήσουν. 
Καλούμε τους δημότες και κυρίως τους νέους να συζητήσουμε και να αφήσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που μας χρέωσαν.  Με την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου δεν επιλέγουμε κόμμα. Το ερώτημα που προβάλλει επιτακτικό είναι: Συμπορευόμαστε με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια η με την βαρβαρότητα και την αλαζονεία της μνημονιακής αυτοδιοίκησης.
           
Ομάδα διαβούλευσης για τη συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου νίκης στο δήμο Καλαμάτας.   
Περισσότερα και στο Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών για το Δήμο Καλαμάτας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.