ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

«Για όλους και για όλα» μίλησε με ανοιχτά χαρτιά χθες ο Πέτρος Τατούλης

TATOYLHSΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε, χθες, στα γραφεία της Περιφέρειας ο Πέτρος Τατούλης, στην οποία μίλησε για όλους και για όλα.
«Απαιτώ σοβαρότητα και νηφαλιότητα κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες βάσει του σχεδίου και της πρότασης του κάθε υποψηφίου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις υποψηφιότητες των Βουδούρη και Μανώλη.
«Ήμουν απ’ τους πρώτους που είχαν αντιληφθεί τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θανάση Πετράκο, αλλά και για τον Νίκο Πατσαρίνο, γιατί «μπορεί να είχαμε πολιτικές διαφορές, αλλά ήταν σταθεροί στις πολιτικές τους θέσεις και δεν τις άλλαζαν ανάλογα με τον πολιτικό συγχρονισμό».
ΚΑΤΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
«Ο κ. Βουδούρης ωστόσο δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Πελοπόννησο και έχει ήδη κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως στο θέμα των σκουπιδιών.
Όταν βρέθηκε στην Τρίπολη, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι δεν θα ακυρώσει το διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ. Αμέσως μετά εξέφρασε την άποψη ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και μέσα στον πανικό του στην αμέσως επόμενη αναφορά του δήλωσε ότι αποδέχεται τα ΣΔΙΤ, βάζοντας όμως θέμα ελέγχου του διεθνούς διαγωνισμού.
Πρόκειται περί νεοπαραλογισμού γιατί κανένας διεθνής διαγωνισμός δεν εξελίσσεται χωρίς έλεγχο, ιδίως μάλιστα ο συγκεκριμένος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι έλεγχοι της οποίας έχουν αποδείξει ότι είναι σύννομος με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με ακροβασίες προσπαθεί ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα να ενσωματωθεί στις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διατείνεται πλέον ότι θα ακυρώσει το διαγωνισμό και ότι δεν πιστεύει πλέον στα ΣΔΙΤ».
Χαρακτήρισε την παρουσία στην Πελοπόννησο του κ. Βουδούρη ως «λάθρα βιώσας» και τον ίδιο «αλεξιπτωτιστή» που έχει άγνοια των ζητημάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες για δρόμους που έπεσαν, όταν τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Ο ισχυρισμός του για τα ημιτελή έργα αποτελεί επιπλέον ολίσθημα, καθώς αυτά τα παραλάβαμε, 130 στο σύνολό τους, και τα ολοκληρώσαμε όλα, αποτρέποντας την επιστροφή των χρημάτων και την επιβολή ποινών στο νέο πρόγραμμα.
Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο ότι πετύχαμε μαζί με τους πολίτες. Η αγωνία μας είναι το πώς θα ενδυναμώσουμε την προσπάθειά μας εις όφελός των πολιτών.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ
Σε μια πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη η ανανέωση είναι χρήσιμο μέγεθος και ζωογόνος δύναμη, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, και ανακοίνωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για το νέο ανεξάρτητο εγχείρημά μας, ο σκληρός πυρήνας του οποίου θα είναι ο ίδιος με το 2010».
Αναφερόμενος στη συγκέντρωση του συνόλου της παράταξης, όπου κατατέθηκαν απόψεις για τη νέα προεκλογική μάχη, είπε
«Εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωσα στη διάρκεια Περιφερειακού Συμβουλίου τη συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητης παράταξης με τις ίδιες αρχές όπως το 2010, όπου το κρίσιμο στοιχείο δεν ήταν η συμφωνία όλων, αλλά η ανταπόκριση στα αιτήματα των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι «η Νέα Πελοπόννησος» ήταν το πρώτο τέτοιο εγχείρημα στη χώρα, και μάλιστα όταν ήμουν ανενεργός πολιτικά, το οποίο συσπείρωσε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και το οποίο δεν περίμενε κανένα χρίσμα από κόμματα, αλλά στηρίχθηκε μόνο στο σχέδιό του. Το μοντέλο αυτό υιοθετήθηκε μετά από δύο χρόνια από την τρικομματική κυβέρνηση αρχικά και τη δικομματική κυβέρνηση στη συνέχεια».
Ασφαλώς και είναι αποδεκτή η στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων, σημείωσε ο περιφερειάρχης και εξέφρασε την απορία του γιατί αυτό ξενίζει ορισμένους. «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν λέγαμε ότι στηρίζουμε το έργο της Κυβέρνησης και της προσπάθειας της χώρας, αυτή δεν είναι η ευθύνη μας; Παραμένουμε στις θέσεις μας ανεξάρτητοι, ελευθερόφρονες και με εμπιστοσύνη μόνο στη κρίση των πολιτών. Το κόμμα για εμάς δεν είναι πανάκεια. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται μόνο στο συμφέρον των πολιτών».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ»
Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση στελεχών της περιφερειακής αρχής, ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι, πριν λίγες ημέρες, το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί, το οποίο είναι προϊόν συνολικής προσπάθειας. «Είναι αυτονόητο συνάδελφοι με πολιτική αυτογνωσία και ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία ενός νέου εγχειρήματος και τιμώ την προσπάθειά τους. Με δεδομένο, ωστόσο, το διαζύγιό τους ζήτησα ως αυτονόητη την παραίτησή τους γιατί δεν μπορεί να στέκονται με τα δυο τους πόδια σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και εκτιμώ ότι οσονούπω θα το πράξουν. Τα τέσσερα αυτά άτομα προέκυψαν τελευταία γιατί ο καθένας είχε τις δικές του υπαρξιακές αγωνίες, όπως ο κ. Πουλοκέφαλος ο οποίος ισχυρίζεται ότι με Νεοδημοκράτες δε συνεργάζεται, ενώ τρείς μήνες πριν απένειμαν τα εύσημα στην προσπάθειά μας. Η εμπειρία της παράταξής μας θα αναπληρώσει αυτό το κενό».
ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ»
Σχολιάζοντας την φράση «σύστημα Τατούλη», τόνισε:
«Το σύστημα Τατούλη» μεταφράζεται σε πολύ δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της αλήθειας, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, για το πρώτο έργο στην Τσακώνα, το οποίο εξαρχής είχε αναδείξει ο ίδιος ως βουλευτής, μαζί με το βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να αναθέσει στο υπουργείο τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων από την ανάδοχο εταιρεία. Να υπενθυμισθεί ότι το έργο αυτό κατακυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρεία, με έκπτωση 75% και συμβατικό ποσό 7 εκατ. ευρώ. Τελικώς, ωστόσο, κατέληξαν στην εταιρεία 45 εκατ. ευρώ.
«Μαζί με τον Γιάννη τον Λαμπρόπουλο, με σειρά παρεμβάσεων και ερωτήσεων στη Βουλή και στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών μας καθηκόντων είχαμε παρέμβει καίρια σε μια υπόθεση ζοφερή, αποτρέποντας ουσιαστικά τη διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα ήλθε η ώρα να επιστρέψουν αυτά τα ποσά στο κράτος και τους πολίτες», επεσήμανε ο κ. Τατούλης απονέμοντας τα εύσημα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο, αλλά και στη Δικαιοσύνη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.