ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Πολυσήμαντο έργο παρά την κρίση και σχέδιο για την Καλαμάτα του μέλλοντος

nikas ypopsifiothtaΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Elite ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Νίκας την υποψηφιότητά του για μια τρίτη πενταετή θητεία στον Δήμο Καλαμάτας. Φανερά ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, χώρισε την ομιλία του, που κράτησε πάνω από μία ώρα καθηλωμένο το ακροατήριο, σε δύο μέρη, τον απολογισμό του πολυσήμαντου έργου της Δημοτικής Αρχής και την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεών του για την Καλαμάτα του μέλλοντος. Παρουσιάζοντας 40 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους (με πολλούς νέους) ζήτησε ενωτική πορεία και στήριξη για νίκη από την πρώτη Κυριακή. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης και των χωριών.
Σημειώνοντας ότι αποτελεί επιτυχία η αλλαγή της όψης της πόλης, σε περίοδο κρίσης και μειωμένους κατά 65% πόρους, αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά στο έργο του.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
«Ξεκινώ πρώτα από την οικονομική κρίση και τα κοινωνικά θέματα.
1. Οργανώσαμε ένα Δήμο Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, για να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο της ανάγκης και της δυστυχίας.
2. Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο, Δημοτικό Φαρμακείο, Δημοτικό Εστιατόριο, σίτιση μαθητών, μεταφορά αναπήρων, στήριξη κακοποιημένων γυναικών, Δημοτικοί Λαχανόκηποι και πολλά άλλα αποτελούν τον ισχυρό βραχίονα κοινωνικής συμπαράστασης και φροντίδας στους αδύνατους.
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Κι όλο αυτό το πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζεται στην αμέριστη βοήθεια του Μητροπολίτη μας, αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές μας, που ως αληθινοί ιεραπόστολοι προσφέρουν εργασία και κυρίως την αγάπη και την ανθρωπιά τους για το συνάνθρωπο της ανάγκης και της δυστυχίας. Όλους τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ.
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Παρά την οικονομική κρίση, ουσιαστικά την πτώχευση της χώρας, βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε έργα στρατηγικής σημασίας, κυρίως με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
1. Το νέο Δημαρχείο μας μέσα στο 2014 θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες μας και θα είναι το καλύτερο Δημαρχείο της χώρας, σε μιαν έκταση 15 στρεμμάτων και σε στεγασμένους χώρους 7.500 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς να καταβάλουν γι’ αυτό οι Καλαματιανοί ούτε ένα ευρώ.
2. Μέγαρο Χορού: κέντρο πολιτισμού νότιας Πελοποννήσου
3. Τα εκτεταμένα έργα των αναπλάσεων, κατασκευασμένα ή δημοπρατημένα, από την κεντρική πλατεία, την Πλάτωνος και τη Φαρών, μέχρι την Ανάσταση, την Ανάληψη και τις Γουλιμίδες, καθώς και η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, δίνουν έναν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και βελτιώνουν τη λειτουργικότητα της Καλαμάτας.
4. Σειρά, επίσης, άλλων έργων, από την κατασκευή νέων διδακτηρίων (Δημοτικά Σχολεία 10ο και 26ο, καθώς και 8ο, 3ο Νηπιαγωγείο) μέχρι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις που συνεχίζονται και τεχνικές παρεμβάσεις στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες, βελτιώνουν την εικόνα, δίνουν εργασία και διευκολύνουν τη ζωή μας.
Ειλικρινά ενοχλούμαι όταν μου λένε ότι φρόντισα το κέντρο σε βάρος της περιφέρειας και της γειτονιάς. Η κατασκευή ενός πεζοδρόμου 3 χιλιομέτρων από το Κάστρο μέχρι την παραλία δεν είναι έργο αισθητικής σημασίας, αλλά κυρίως λειτουργικής και αναπτυξιακής. Το κέντρο είναι για όλους μας, είναι η εικόνα της πόλης μας.
ΔΕΥΑΚ
Τέλος, με τα έργα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ της ΔΕΥΑΚ, ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ πλήρης εκσυγχρονισμός στη διαχείριση του νερού και των λυμάτων.
Αναφέρομαι σε έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 25 εκατ. ευρώ όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού, η αντικατάσταση του αμιάντου σε μήκος 90 χιλιομέτρων, η διαχείριση της λυματολάσπης, οι επεκτάσεις των αγωγών λυμάτων, οι επεκτάσεις των δικτύων υδροδότησης.
Ειλικρινά, λυπούμαι, αγαπητοί συνδημότες, γιατί δεν κατόρθωσα αυτά τα κρίσιμα χρόνια να κάνω περισσότερα έργα, να ικανοποιήσω όλα τα εύλογα αιτήματα, όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις σας.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η φροντίδα για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών με
• Την κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων (Ασπρόχωμα, Νέδουσα, Θουρία, Παλιάμπελα) και τη συντήρησή τους
• Την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ
• Τον εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου, της «Τέντας» και του Κλειστού
• Τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού
καθώς και η υποστήριξη όλων των καθιερωμένων εκδηλώσεων και, κυρίως, η διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων σε νέα – μοντέρνα αθλήματα όπως οι καταδύσεις, το jet ski, ο ανεμοπτερισμός κ.ά., αποδεικνύουν την αγάπη για τον αθλητισμό και, ιδιαιτέρως, τη συνειδητοποίηση της συμβολής που μπορεί να έχουν οι αθλητικές εκδηλώσεις για την προβολή και την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής μας.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Έχουμε πλέον όλοι συνειδητοποιήσει πως είμαστε πόλη και Δήμος τουριστικός, πως το μέλλον μας είναι συνδεδεμένο με τον Τουρισμό.
• Με τα τρία γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης (Ιστορικό Κέντρο, Παραλία, Αεροδρόμιο)
• Με τη συνεχή προβολή της πόλης σε ΜΜΕ και τη συμμετοχή σε εκθέσεις
• Με τη συνεχή βελτίωση της ελκυστικότητας της πόλης μας
• Με την υποστήριξη συνεδρίων και τη διοργάνωση πληθώρας εκδηλώσεων
συμβάλλαμε καθοριστικά να είναι η Καλαμάτα το κέντρο του τουρισμού στη νότια Πελοπόννησο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πάμπολλες εκδηλώσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης διοργανώνονται όλο το χρόνο και σ’ όλες τις εποχές.
Κάποιες από τις οποίες έχουν και πανελλήνια απήχηση
• Καλαματιανό Καρναβάλι
• Λευκή Νύχτα
• Αγροτικές Εκθέσεις: Ανθοκομική, Άρτος – Οίνος – Έλαιον
• Χριστουγεννιάτικα δένδρα
Ιδιαίτερη φροντίδα δίδεται στην άρτια διοργάνωση των εθνικών εκδηλώσεων, γιατί η Καλαμάτα είναι και η πόλη του πατριωτισμού και των εθνικών αγώνων.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Δεν είναι υπερβολή να τονίσω πως λύσαμε το πρόβλημα μόνοι μας, χωρίς κρατική βοήθεια.
• Είμαστε πρώτοι και βραβευμένοι στην ανακύκλωση – 35%
• Διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια με τη μέθοδο της κομποστοποίησης
• Αρχές Απρίλη ξεκινά η μεγάλη Γιορτή της Ανακύκλωσης στον πεζόδρομο Αριστομένους, για να προβάλουν τα παιδιά μας το έργο τους σ’ αυτόν τον τομέα.
• Κατασκευάσαμε πάνω από 200 «πηγάδια», για να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης και να βελτιώσουμε την αισθητική, αλλά και την υγιεινή.
• Συνεργαζόμαστε με δεκάδες δημότες για να διαχειριζόμαστε το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων στην πόλη και σύντομα με το οργανικό των απορριμμάτων, επεξεργασμένο, θα συντηρούμε λαχανόκηπο και ανθόκηπο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
• Παρά την οικονομική κρίση και την ουσιαστική πτώχευση της χώρας
• Παρά το γεγονός ότι είμαστε ο μόνος Δήμος που πληρώνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων (61 ευρώ τον τόνο)
• Παρά το γεγονός ότι ουδεμία αύξηση τελών και Δημοτικών φόρων επιβλήθηκε την τελευταία πενταετία
• Παρά το γεγονός ότι οι τρεις Δήμοι που εντάχθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας έφεραν χρέη πάνω από 5 εκατ. ευρώ
Είμαστε Δήμος πλεονασματικός, με πλεόνασμα περί τα 6,5 εκατ. ευρώ για το 2013. Αυτό σημαίνει φερεγγυότητα: Δηλαδή έγκαιρη πληρωμή εργολάβων, προμηθευτών, υπηρεσιών και κυρίως έγκαιρη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Αγωνισθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης και του Δήμου:
• Συμβολή στην επαναλειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα
• Συμβολή στη διάσωση του περιμετρικού δρόμου
• Ανυποχώρητη διεκδίκηση πόρων για εντάξεις έργων από Περιφέρεια και Υπουργεία (άξονας καίριας σημασίας Καλαμάτα – Ριζόμυλος)
• Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
• Συμβολή για την προώθηση Πελοποννησιακών θεμάτων σ’ όλους τους τομείς (Πρόεδρος ΠΕΔ).
Πριν ανακοινώσει τους πρώτους 40 υποψηφίους, ο Παναγιώτης Νίκας παρουσίασε τα οράματά του και τα έργα που προγραμματίζει να γίνουν στη νέα θητεία του, σε υποδομές, κτηρια, πολιτισμό, υγεία, τουρισμό και διαχείριση απορριμμάτων, τα οποία θα παρουσιάσουμε σε επόμενο φύλλο.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Παναγιώτης Νίκας είπε:
Παρουσιάζω σήμερα 40 από τα 65 μέλη του νέου ψηφοδελτίου. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ανακοινωθεί όλοι οι υποψήφιοί μας (περίπου 180).
Ζητώ συνεργασία και συνεννόηση από όλους τους συνδυασμούς, τους οποίους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και δημιουργική διάθεση.
Η πορεία μας θα είναι αδέσμευτη και ανεξάρτητη, με σεβασμό στην ιδεολογική ταυτότητα όλων
Ζητούμε τη συνεχή, ενεργητική στήριξή σας!
Ας αγωνισθούμε όλοι μαζί για την Καλαμάτα του μέλλοντος, για όλο το Δήμο Καλαμάτας!
Τα ονόματα των υποψηφίων για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι:
Αδαμόπουλος Ιωάννης, Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος, Αναζίκος Ιωάννης, Αναστασόπουλος Δημήτρης, Βασιλόπουλος Αθανάσιος, Βασιλόπουλος Παναγιώτης, Βγενής Χαράλαμπος, Βεργόπουλος Δημήτρης, Γεννάτος Γεώργιος, Γιαννακοπούλου Κατίνα, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Γκίζας Ιωάννης, Γουρδέας Ανδρέας, Δημόπουλος Δημήτρης, Δούζης Ιωάννης, , Δρούγας Παντελής, Ηλιόπουλος Αθανάσιος, Καμβυσίδης Ιωάννης, Καραγιάννης Ανδρέας, Καρατζέας Παναγιώτης, Καρβέλης Γιώργος, Κούλη Πόλα, , Μαρινάκης Σαράντος, Μαυρέα Αστρινή (Άστρη), Μιχαλόπουλος Σωτήριος, Μπάκας Ιωάννης, Μπαρούνης Νικόλαος, Μπασακίδης Νικόλαος, Μπελογιάννη Αναστασία, Μπουζιάνης Παύλος, Μπούχαλης Δημήτριος, Μωραγιάννης Κωνσταντίνος, Νίκας Νικόλαος, Ντίντα Παναγιώτα, Οικονομάκου Μαρία, Πολίτης Δημήτριος, Σταθόπουλος Χαράλαμπος, Τσιμόγιαννης Παναγιώτης, Φερετζάκης Γεώργιος και Χριστόπουλος Σταύρος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.