ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Χωράνε στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσοι θέλουν να ανατραπεί το μνημόνιο!

Boydoyrhs PatsarinosΤΟΥΣ Οδυσσέα Βουδούρη και τον Νίκο Πατσαρίνο παρουσίασε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Δημητροπούλου, λέγοντας ότι ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία από την Μεσσηνία, γιατί είναι η πατρίδα του υποψηφίου περιφερειάρχη, την οποία εκπροσώπησε για 3,5 χρόνια στο Κοινοβούλιο, αν και απέφυγε να ονομάσει το κόμμα με την σημαία του οποίου είχε εκλεγεί. Ενώ, δικαιολόγησε την παρουσία του Νίκου Πατσαρίνου, λέγοντας ότι σήκωσε τα τελευταία χρόνια το βάρος της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ
Αντί για απολογισμό του αντιπολιτευτικού έργου της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία», ο Νίκος Πατσαρίνος άσκησε οξεία κριτική στην διοίκηση του Πέτρου Τατούλη.
«Ήταν ένας αγώνας θεσμικός, ένας αγώνας για την αυτοδιοίκηση, ένας αγώνας για την δημοκρατία, ένας αγώνας για την σύνθεση και την αποτελεσματικότητα. Απέναντί μας είχαμε μια περιφερειακή αρχή, στο πρόσωπο του κυρίου Τατούλη, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, λειτούργησε σαν ένα παράρτημα του κράτους, όχι σαν αυτοδιοικητικός θεσμός, με τα χαρακτηριστικά που ανέφεραν οι μέχρι χθες συνεργάτες του, της αλαζονείας, αναφέρω τα ίδια λόγια που επικαλέστηκαν, του εγωκεντρισμού, της καθεστωτικής νοοτροπίας. Για εμάς,, πρόσθετα, λειτούργησε με πελατειακές σχέσεις και ήταν ο εκπρόσωπος του Φούχτελ και των μεγάλων συμφερόντων για την περιοχή της Πελοποννήσου», σημείωσε στην κριτική του για τον νυν περιφερειάρχη.
Τον κατηγόρησε ότι αποδέχθηκε τον «Καλλικράτη» και το Οικονομικό Παρατηρητήριο και την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Πελοπόννησο, κατασπατάλησε πόρους σε έργα και σε μελέτες, ενώ δεν τον δικαιώνουν οι ισχυρισμοί για το ΕΣΠΑ.
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών έθεσε ο Οδυσσέας Βουδούρης, στην αρχή των δηλώσεών του. Όπως είπε:
«Το διακύβευμα αυτό είναι διπλό. Πρώτα- πρώτα υπάρχει η Πελοπόννησος. Για μας η Πελοπόννησος είναι πρωταρχικός στόχος. Αυτές οι εκλογές θα κρίνουν την πορεία της Πελοποννήσου για την επόμενη πενταετία… Για μας, λοιπόν, η ανατροπή στην Πελοπόννησο είναι μέρος της γενικότερης ανατροπής, την οποία επιδιώκουμε, και λέμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι εκλογές, γενικά οι περιφερειακές εκλογές και, ειδικότερα ίσως, στην Πελοπόννησο, για μια σειρά στοιχείων που θα πω, αποτελούν ένα εθνικό διακύβευμα».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα το πρόγραμμα και την στρατηγική που θα ακολουθήσει. Γα το όραμα είπε ότι «συνοψίζεται σε δύο λέξεις, ανάπτυξη και διαφάνεια. Ανάπτυξη για τους κατοίκους και όχι για εργολαβικές εταιρείες… Αυτό θα το επιδιώξουμε με διαφάνεια, με δημοκρατία, με συμμετοχή, όχι μόνον γιατί αυτές οι αξίες είναι αξίες αυτές καθαυτές, αλλά διότι, για μας, αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να υπάρξει μία ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων. Έθεσε πρωταρχικό στόχο να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους, αναφέροντας ότι η Πελοπόννησος έχει αύξηση 122% της ανεργίας την περίοδο Τατούλη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην παραγωγική ανασυγκρότηση που θα γίνει σε δύο σκέλη, στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, αναφέρθηκε στην συνέχεια. Για τον πρωτογενή τομέα, είπε ότι θα σχεδιαστεί μια στροφή προς την ποιοτική παραγωγή. Η μεταποίηση να γίνεται εντός της Πελοποννήσου, ώστε να απαλλαχθεί ο παραγωγός από τους μεσάζοντες και να εισπράττεται η υψηλότερη προστιθέμενη αξία. Επίσης, στόχος θα είναι η προστασία και η προώθηση των προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά.
Για τον τουρισμό είπε ότι στοχεύει στον ποιοτικό τουρισμό. Έκανε διευκρίνιση ότι ποιοτικός τουρισμός δεν είναι ο ακριβός τουρισμός, αλλά αυτός που γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, με αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου, όπως είναι η αγροτική παραγωγή, ο αρχαιολογικός πλούτος, οι παραδοσιακοί οικισμοί. Συμπλήρωσε ότι ο ποιοτικός τουρισμός γίνεται σε συνέργεια με άλλους τομείς (ιατρικός τουρισμός), σε εστίαση δημιουργίας μικρομεσαίων μονάδων, για να διαχέονται τα κέρδη σε όλη την κοινωνία.
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Για τις κατευθύνσεις είπε ότι θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση παραμελημένων υποδομών, όπως είναι ο σιδηρόδρομος, οι οποίες πρέπει να αναπτυχθούν στα πλαίσια ενός επιχειρησιακού σχεδίου, ανύπαρκτου για την σημερινή διοίκηση.
Για τα απορρίμματα είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός που έχει γίνει από την διοίκηση του κυρίου Τατούλη, είναι κάτι που μπορούμε να το δεχθούμε, διότι δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους, δεν αποτέλεσμα μίας διαβούλευσης και είναι ένας σχεδιασμός, ο οποίος γίνεται, αποκλειστικά, προς όφελος ορισμένων κερδοσκόπων. Για μας, το θέμα των απορριμμάτων δεν είναι ένα τεχνικό θέμα, είναι ένα θέμα βαθιά κοινωνικό και πολιτικό. Είναι ένα θέμα που για να μπορέσουμε να το λύσουμε. Είναι ένα θέμα στο οποίο δεν πρέπει να εμπλέξουμε μόνον την Περιφέρεια, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να εμπλέξουμε, ενεργά, και τους Δήμους και τους πολίτες».
Ο σχεδιασμός του, είπε ότι ξεκινάει από τον πολίτη, με μείωση του όγκου απορριμμάτων με διαλογή και επεξεργασία στην πηγή, με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Αντ’ αυτών, είπε ότι επιλέχτηκε μια λύση που θα «δέσει χειροπόδαρα την Περιφέρεια για μια ολόκληρη γενιά. Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα!!!. Σε αυτή την πολιτική θα αντιταχθούμε, θα την ανατρέψουμε και θα προτείνουμε την δική μας λύση, βάσει των στοιχείων, που μόλις είπα».
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Αναφερόμενος στην Τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ότι είναι ένας δημοκρατικός θεσμός, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί, με την απόδοση των πόρων της και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, όπως είναι το τοπικό δημοψήφισμα. Τέλος, αναφέρθηκε στην στρατηγική που θα ακολουθήσει, είπε:
«Για να εκπληρωθεί αυτό το όραμα, πρέπει να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών οικολογικών δυνάμεων, χωρίς κομματική περιχάραξη, δηλαδή χωρίς να εγκλωβιστούμε σε κομματικά στεγανά. Η συγκρότηση αυτού του ψηφοδελτίου θα είναι ανοικτή και, βέβαια, θα υπάρχουν, όμως, δύο βασικά χαρακτηριστικά για την επιλογή των υποψηφίων. Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι υποψήφιοι οι οποίοι να ενταχθούν σ αυτή την παράταξη, θα έχουν μια σαφή θέση για την ανατροπής αυτής της μνημονιακής, νεοφολελεύθερης πολιτικής που επιβάλλει σήμερα η τρόικα στη χώρα μας και στις Περιφέρειες και δεύτερον, αυτό το οποίο θέλουμε, είναι να έχουμε υποψήφιους οι οποίος έχουν ένα δημοκρατικό στίγμα και έχουν μια απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.
Στο αυριανό φύλλο θα δημοσιευτούν οι απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.