ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Νικολάκου κατά Γόντικα και Μανώλη και Βουδούρης κατά Τατούλη!

TATOYLHSΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι αναταράξεις μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε χθεσινή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανδρέας Πουλάς, που αντικαταστάθηκε από τον Πέτρο Τατούλη, αναφέρει:
«Δηλώνω απερίφραστα ότι δεν έχω υποβάλλει καμία παραίτηση από τη θέση μου ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δηλώνω κατηγορηματικά ακόμη ότι θα διαμορφώσω τις επιλογές μου στο άμεσο μέλλον σε χρόνο που θα επιλέξω και με τρόπο που ο ίδιος θα κρίνω και προπαντός θα διατυπωθούν εγγράφως.
Η χθεσινή απροκάλυπτη ενέργεια του Περιφερειάρχη να με καταργήσει, όσες μεθοδεύσεις και να εφεύρει , αποτελεί παράνομη θεσμική εκτροπή την οποία και δεν αποδέχομαι.
Προσπάθειες που προδίδουν πανικό και έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς και λειτουργίας δεν θα περάσουν».
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ
Όπως είχε προαναγγείλλει, χθες, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Γιάννης Μανώλης, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά για περιφερειάρχης, με την παράταξη «Πελοποννησιακή Ένωση».
Στην συνέντευξη, που παραχώρησε, στο παλιό Δημαρχείο Τρίπολης, δεν ανακοίνωσε κάποιο πρόγραμμα, αλλά τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος. Όπως είπε, αποφάσισε μαζί με φίλους και συνεργάτες να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, καθώς διαπίστωσε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει η αγωνιά στους πολίτες για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Δήλωσε ότι θα καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, που θα έχει εκπροσώπους από πολλούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους. «Οι άνθρωποι που θα θελήσουν να συμμετέχουν στην «Πελοποννησιακή Ένωση» θα έχουν διαφωνήσει με το σύστημα που σαπίζει. Ξέρω πολλά αναφέρει άλλα ο ρόλος του δεν είναι αυτός του εισαγγελέα, τόνισε.
Δήλωσε ότι αν εκλεγεί περιφερειάρχης θα κλείσει την περιφέρεια για 10 μέρες, έτσι ώστε «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μπουν και να κάνουν τη δουλεία τους και στη συνέχεια ότι είναι επιλήψιμο να πάει στον Εισαγγελέα», έχοντας για οδηγό τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»
Έψεξε τον εισαγγελέα, που δεν έδωσε στην δημοσιότητα τη λίστα Νικολούλη, στην οποία εμπεριέχονται τα ονόματα πέντε εν ενεργεία περιφερειαρχών οι οποίοι είναι υποψήφιοι και στις εκλογές του Μαΐου αλλά και 73 ονόματα δημάρχων.
Τέλος, προκάλεσε τον Πέτρο Τατούλη σε δημόσιο διάλογο, παρουσία δημοσιογράφων, για να συζητήσουν τα προγράμματά τους και για ο, τι συμβαίνει σήμερα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Στον Γιάννη Μανώλη απάντησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία δήλωσε:
«Τίποτε δεν μας είπε ο κ. Μανώλης για το τι μπορεί να κάνει στην Πελοπόννησο εκείνος, παρά αναμάσησε τα γνωστά περί ανυπαρξίας υποδομών, ανυπαρξίας πρωτογενούς τομέα και τα άλλα γνωστά τσιτάτα του μηδενισμού και του λαϊκισμού. Ο Πελοποννησιακός λαός δεν γνωρίζει αν το όνομα του κ. Μανώλη εμπλέκεται στις μαύρες λίστες των μεγαλοσυνδικαλιστών, που τα πήραν χοντρά από τους δημόσιους οργανισμούς στους οποίους υπηρέτησαν, με συνέπεια τη γνωστή σε όλους μας αποψίλωση και εκποίηση τους. Αυτό πρέπει να μας το πει ξεκάθαρα. Ειδάλλως κουβέντες περί ηθικής δεν του επιτρέπει η διαδρομή του να εκστομίζει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με την δημόσια κατάθεση του πόθεν έσχες του και να μην λέει ότι αυτά είναι γνωστά, διότι δεν είναι.
Ο κ. Μανώλης έκανε σήμερα δύο τεράστια ατοπήματα, τα οποία στρέφονται όχι απλά κατά των θεσμών, αλλά κατά του ίδιου του λαού. Μίλησε ο κ. Μανώλης για αποφάσεις άνωθεν για τα σκουπίδια. Απών από την Πελοπόννησο για τόσα χρόνια, δεν γνωρίζει ο κ. Μανώλης ότι αυτά που έγιναν, σύμφωνα με τον ίδιο ερήμην του περιφερειακού συμβουλίου μας, έγιναν στην πραγματικότητα με διευρυμένες πλειοψηφικές αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού μας οργάνου; Μάλλον όχι. Αλλά ίσως εκείνος γνωρίζει πάλι μόνο από αποφάσεις που έρχονται άνωθεν! Δεύτερο ατόπημα και βαθιά αντιδημοκρατικό. Πώς είναι δυνατόν, ο κ. Μανώλης να λέει ανερυθρίαστα ότι αν ο λαός της Πελοποννήσου εμπιστευθεί για δεύτερη φορά τον Πέτρο Τατούλη, τότε ο λαός θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος; Εμείς ένα πράγμα απαντούμε: ότι για τέτοιες ολοκληρωτικές απόψεις, επικίνδυνες απόψεις υπάρχουν αυθεντικοί εκφραστές και ο «γιαλαντζί» δεν πείθει.
Καλούμε τον κ. Μανώλη να σεβαστεί τις διαδικασίες. Να σεβαστεί τη δημοκρατία. Εδώ δεν είναι γήπεδο, ούτε αρένα δημοσίων θεαμάτων. Θέλει δουλειά και πρόγραμμα και ο κ. Μανώλης γνωρίζει μόνο από σαματά και καλαμπούρια».
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ
Ο στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος, Οδυσσέας Βουδούρης, απαντώντας στα περί «αλεξιπτωτιστή» στην Πελοπόννησο που του καταλόγισε ο Πέτρος Τατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο κ. Τατούλης σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε με αυταρέσκεια πως έχει εκπληρώσει απολύτως όλες τις υποσχέσεις του και, χάρη σε αυτόν, η Πελοπόννησος έχει γίνει λίγο-πολύ μια μικρή Ελβετία, που τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη! Κάτι που μόνο εγώ, δήθεν ο «αλεξιπτωτιστής», δεν γνωρίζω.
Μάλλον ο κ. Τατούλης δεν προσγειώθηκε ποτέ στην Πελοπόννησο αλλά αιωρείται σε έναν τόπο που υπάρχει μόνο στη φαντασία του. Πιθανώς να συγχέει την πιθανή ευημερία κάποιου στενού του περιβάλλοντος με την ανύπαρκτη ευημερία των κατοίκων της Πελοποννήσου, όπου κατά τη διάρκεια της διοίκησής του αυξήθηκε η ανεργία κατά 122% !
Ο κ. Τατούλης αρέσκεται στον ισχυρισμό ότι απορρόφησε πολλά κονδύλια από το ΕΣΠΑ αλλά αποφεύγει να πει που κατέληξαν. Σε ποιες εταιρείες που πληρώθηκαν χωρίς να παραδώσουν έργο, σε ποιους δρόμους οι οποίοι έχουν καταρρεύσει και παραμένουν κλειστοί, σε ποια έργα, χωρίς σχεδιασμό αλλά άκρως επικερδή για συγκεκριμένους εργολάβους, καταναλώθηκαν.
Όσο για το χαρακτηρισμό του «αλεξιπτωτιστή», κατανοώ πως ο κ. Τατούλης δεν οφείλει να γνωρίζει ούτε τις ρίζες μου, ούτε την προσωπική μου πορεία. Θα όφειλε όμως να πληροφορηθεί πως διετέλεσα επί σειρά ετών επικεφαλής που Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου, διαμένοντας στην Τρίπολη και δίνοντας καθημερινά τη μάχη για τη βελτίωση του υγειονομικού συστήματος στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας, καθώς και πως στη συνέχεια οι συμπολίτες μου, μού έκαναν την τιμή να με εκλέξουν βουλευτή Μεσσηνίας.
Είναι γνωστό βέβαια ότι ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγεις να απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα είναι ο αντιπερισπασμός. Ο κ. Τατούλης όμως δεν θα μπορέσει να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για την αδιαφανή διοίκησή του. Όχι σε μένα προσωπικά βέβαια, αλλά στους πρώην στενούς συνεργάτες του, που απηύδησαν από τον συγκεντρωτισμό και τις αυταρχικές του μεθόδους, και κυρίως στους πολίτες της Πελοποννήσου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.