ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ριπές Τατούλη-Γόντικα κατά του Οδυσσέα Βουδούρη

tatoulis_2ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ το… προεκλογικό ποτάμι στην περιφέρεια Πελοποννήσου και οι ανακοινώσεις κατά αντιπάλων μπήκαν στην ημερήσια διάταξη! Κατά Βουδούρη επιτέθηκαν ο Πέτρος Τατούλης, οι Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης και η Ντίνα Νικολάκου, η οποία δεν άφησε απ’ έξω τον Γιάννη Μανώλη.
Από τους 4 «αντάρτες», μόνον ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανδρέας Πουλάς βρήκε το θάρρος να σηκώσει το γάντι και παραιτηθεί, μετά από την πρόκληση του Πέτρου Τατούλη να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥΛΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
«Η παραίτηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πουλά Ανδρέα, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της εκτελεστικής επιτροπής, της Δευτέρας, έγινε αποδεκτή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για την τριετή συνεργασία και ορίζει στη θέση του τον περιφερειακό Σύμβουλο Φάνη Στεφανόπουλο».
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σήμερα το απόγευμα, στις 6:00, στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιεί ανοικτή συνέλευση για να αποφασιστεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια και να δοθεί στην δημοσιότητα η διακήρυξή του.
Εντωμεταξύ, σήμερα, στο παλιό Δημαρχείο της Τρίπολης, στις 12:00 το μεσημέρι, ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Μανώλης, με μόνη ορατή στήριξη το κόμμα των Ζώη- Πολύδωρα.
Από εδώ και πέρα αρχίζει ο μύλος με τις δηλώσεις. Ενώ, ο Οδυσσέας Βουδούρης, χαμένος στην ανάγνωση, ανακοινώνει την θλίψη του για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
ΚΑΤΑ ΜΑΝΩΛΗ
«Η ατζέντα θεμάτων που θέλει να ανοίξει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης δεν αφορά τον Πελοποννήσιο πολίτη στην σημερινή εποχή, τον πολίτη που θέλει να ακούσει συγκεκριμένα στοιχεία και από τον κ. Μανώλη και όχι αερολογίες, σαματά και πυροτεχνήματα. Ο λαϊκισμός έχει κουράσει και οι πολίτες θέλουν πολιτικούς των έργων και όχι της θεωρίας». Αυτό δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κριτική που ασκεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης στον «νεοφιλελεύθερο Τατούλη», «στον Τατούλη που έχει χρήματα για να κάνει εκλογές».
«Ας μας δείξει το πόθεν έσχες του ο κ. Μανώλης και ας αφήσει τη φασαρία και το καλαμπούρι και ας πει στους πολίτες για τη διαδρομή του ως μεγαλοσυνδικαλιστής και για τα «δωράκια» που ανάγκασαν τη χώρα να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία», συμπλήρωσε και κάλεσε τον Γιάννη Μανώλη να αφήσει τον ρόλο του Εισαγγελέα , του Επαναστάτη χωρίς αιτία και του Μεσσία.
«Εμείς μιλάμε με το έργο μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλό των πολιτών. Τι είναι νεοφιλελευθερισμός; Είναι τα έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται σε όλη την Πελοπόννησο σήμερα; Είναι τα έργα που γίνονται στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, των υποδομών, της αγροτικής ανάπτυξης ή μήπως έχει ξεχάσει ο κ. Μανώλης τη δική του διαδρομή δίπλα στον Ανδριανόπουλο;» επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας πως «για εμάς το θέμα δεν είναι το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο, αλλά η σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη του τόπου που ζούμε και αγαπάμε και η συσπείρωση όλων των υγειών δυνάμεων που έχουν τον ίδιο στόχο».
«ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ»
Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ
«Αλεξιπτωτιστή» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέα Βουδούρη, σε συνέντευξη του στο «Alpha Radio», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βουδούρης δεν γνωρίζει καθόλου την Πελοπόννησο, ούτε και έχει καμία γνώση των προβλημάτων μας».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στο σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιφέρειά του, λέγοντας ότι «το σχέδιο που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όχι απλά υλοποιήθηκε, αλλά οι δεσμεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο βαθμό». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, λέγοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ λύνεται ένα πρόβλημα, αυτό των χωματερών, που για χρόνια αποτελεί εστία ντροπής για την Πελοπόννησο, και ότι μάλιστα η μέθοδος που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνιστά το πρότυπο που ακολουθεί αυτήν την στιγμή το σύνολο της χώρας.
Σε ερώτηση για τις βολές που δέχεται ο Οδυσσέας Βουδούρης ως «γυρολόγος», παρακάλεσε η αντιπαράθεση να γίνει μόνο σε αυστηρά πλαίσια πολιτικών και προτάσεων για την Πελοπόννησο και όχι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Ο κ. Βουδούρης βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι θα διερευνήσει τις διαδικασίες και να μην γνωρίζει το αυτονόητο, ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ, το σημαντικό αυτό έργο έχει πάρει εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από τα κρατικά όργανα και τα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης». Δεν μπορεί, για ένα έργο που δεν είχε καμία ένσταση, να παίρνει τη θέση του υπερασπιστή των εταιρειών, σχολίασε.
Τέλος, αναρωτήθηκε «τι τελικώς πιστεύει ο κ. Βουδούρης για τα απορρίμματα; Ο ίδιος δεν δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ και ότι δεν θα ακυρώσει την σύμβαση με τον ανάδοχο; Τι ακριβώς θα διερευνήσει λοιπόν;».
ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΓΟΝΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΓΟΥΡΓΑΡΗ
Πυρά κατά του Οδυσσέα Βουδούρη, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αριστερό Τατούλη» εξαπέλυσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Γόντικας και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Βαγγέλης Γούργαρης.
Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:
«Ο κ. Βουδούρης από τις πρώτες επικοινωνιακές επαφές του με τον κόσμο της Πελοποννήσου, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού υπηρετούν και στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τις ευρωενωσιακές πολιτικές, τάχθηκε με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς των λαϊκών αναγκών μέσα από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Εξειδικεύοντας την «αριστερή» διαχείριση του καπιταλισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκαθάρισε ότι δεν θα αμφισβητήσει την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ΣΔΙΤ, αλλά θα ελέγξει τις σκοτεινές πλευρές του διαγωνισμού.
Ξεπερνώντας προκλητικά το κύριο, το πιο μελανό, που είναι η παραχώρηση του δικαιώματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στους κεφαλαιοκράτες για να θησαυρίζουν σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, προσπαθεί να σπείρει αυταπάτες πως με μια «αριστερή συμφωνία» τα μονοπώλια θα γίνουν ευαγή ιδρύματα.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ τάχθηκε και αυτός, όπως είναι ταγμένος και ο κ. Τατούλης, με τον ποιοτικό τουρισμό, δηλαδή τον τουρισμό υψηλών βαλαντίων, που υπηρετεί τους Tour Operators και τους μεγάλους του τουρισμού σε βάρος των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.
Κατά τα άλλα κατηγόρησε το σύστημα Τατούλη που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με «δεξιά-νεοφιλελεύθερη» διαχείριση και συγκεντρωτισμό.
Όσο μπουχό και να σηκώνουν οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση.
Ο λαός μας να αξιοποιήσει την πείρα του, να μην ξεγελαστεί, μπορεί να διακρίνει ποιες δυνάμεις συμπλέουν σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, ποιες στηρίζουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, στηρίζουν την ΕΕ, υμνούν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων.
Καμιά ταλάντευση
Η απάντηση είναι μια: ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο μαζικό κίνημα, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.