ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κερδη και απωλειες απο τις Ευρωεκλογες...

Με βάση τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει καλύτερες επιδόσεις σε Καστοριά, Σέρρες, Λακωνία, Μεσσηνία και Πιερία και χειρότερες σε Β' Πειραιώς, Ηράκλειο, Β' Αθηνών, Χανιά και Ρέθυμνο.
Παράλληλα, τα καλύτερα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Δωδεκάνησα, Ξάνθη. Αντίθετα τα χειρότερα εμφανίζονται σε Καστοριά, Α' Αθηνών, Λακωνία, Α' Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Το ΚΚΕ σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά του σε Σάμο, Κεφαλονιά, Β' Πειραιά, Λέσβο και Ζάκυνθο και τα χαμηλότερα σε Ευρυτανία, Ροδόπη Δράμα Ρέθυμνο και Λασίθι.
Για το ΣΥΡΙΖΑ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Α' Αθηνών, Β' Αθηνών, Λευκάδα, Α' Θεσσαλονίκης Α' Πειραιά, Β' Πειραιά και Άρτα, ενώ τα πιο χαμηλά σε Ευρυτανία, Γρεβενά, Κιλκίς, Έβρο και Φλώρινα. Ο ΛΑΟΣ σημειώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά του στην Α' Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Αττικής στην Α' Αθηνών, στη Β' Θεσσαλονίκης, και στη Β'
Πειραιά. Αντίθετα τα χαμηλότερα στο Λασίθι, Ηράκλειο, Αιτωλοακαρνανία, και Άρτα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, τέλος, σημείωσαν μεγαλύτερα ποσοστά σε Χανιά, Β' Αθηνών, Κυκλάδες, Α' Αθηνών και Ρέθυμνο και χαμηλότερα σε Κιλκίς, Γρεβενά, Άρτα και Πέλλα.
Εν τω μεταξύ, είκοσι εννέα από τις 56 εκλογικές περιφέρειες «αλλάζουν χέρια» και από τη Νέα Δημοκρατία περνούν στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών οι Β' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Σάμος, Κεφαλληνία, Ευρυτανία, Λάρισα, Πέλλα, Κέρκυρα, Βοιωτία και άλλες.
Αποχή
Σε ό,τι αφορά την αποχή, εμφανίζεται αυξημένη σε Λέσβο, 67,42%, Κεφαλονιά 63,25%, Λακωνία 62,08, Χίο 61,95 και Φλώρινα 61,78, και μειωμένη εμφανίζεται σε Λασίθι, 37,96, Φθιώτιδα 38,18, Ηράκλειο, 38,72, Β' Θεσσαλονίκης 39,07. Αυξημένη αποχή παρατηρήθηκε επίσης και στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Στην Α' Αθηνών 55,02, στη Β' Αθηνών 47,8, Α' Πειραιώς 56,32, Β' Πειραιά 56,93, και Α' Θεσσαλονίκης 50,47.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.