ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ασχημα μαντατα για τον Τουρισμο φετος

Mειώθηκαν οι αφίξεις αλλοδαπών στα αεροδρόμια τους πρώτους 5 μήνες του 2009, σε ποσοστό 9,62% σε σχέση με πέρσι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, δημοσιεύοντας τα επικαιροποιημένα στοιχεία διεθνών αφίξεων στα 13 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουάριος - Μάιος. Στην ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ αναφερόμενος στη χρήση των μεγεθών «τουριστικές εισπράξεις» και «δείκτη κύκλου εργασιών στον τουρισμό» (ΔΚΕΤ) επισημαίνει ότι πρόκειται για διαφορετικά μεγέθη και συνεπώς δεν έχει νόημα η σύγκρισή
τους. Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι τουριστικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος 2009 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 11,6% σε σχέση με πέρσι.
Μάλιστα ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι το κατάλληλο μέγεθος για τη μέτρηση των εσόδων από τον τουρισμό είναι οι τουριστικές εισπράξεις, όπως υπολογίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία χρησιμοποιεί τον ορισμό του ΔΝΤ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και του ΟΟΣΑ. Οι τουριστικές εισπράξεις είναι το κρίσιμο μέγεθος, διότι πρόκειται για πρόσθετο εισόδημα στη χώρα που συνδέεται ευθέως με το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Από την άλλη μεριά, τα έσοδα που προκύπτουν από τον εσωτερικό τουρισμό συμβάλλουν στην αναδιανομή του εισοδήματος και δεν αποτελούν πρόσθετο έσοδο για τη χώρα. Αυτοί είναι οι λόγοι που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν συμφωνήσει να συγκρίνουν τις τουριστικές εισπράξεις και όχι τους ΔΚΕΤ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.